2010. augusztus 31., kedd

Házi áldásMielőtt leköltöztem volna az új szobámba, belekezdtem ezekbe a háziáldásokba, meg két hasonló színvilágú párnába... Már rég szerettem volna háziáldást varrni, de most ez a nagyon finom, vékony anyag, a finom kis csíkjaival pont erre született szerintem. :) Amúgy függönymaradék, és megint felhasználtam az előre megvarrt elemeit. :) Háttérben az előszoba új színe. Tetszik mindenkinek, már nagyon untuk a fehéret. Bár a megvilágítás nem jó a fotók szempontjából, egyszer meg lehet nézni. ;)
Más: köszönöm az előző bejegyzés kommentjeit- jól esett mindegyik. :) Kicsit még varrok és pakolászok, és ha nem történik semmi, akkor írok a megfelelő helyekre. Tavasszal kötöttünk új szerződést a Fibernettel, állítólag a Hírközlési felügyelet honlapján minden második panasz erre a cégre érkezik. :(
Majd körülnézek, milyen más cég van?
Megint más: én ma befűtöttem; nem lehet 12 fokban , elgémberedett ujjakkal dolgozni.
Milyen jó lesz este kötni a radiátor mellett. :)


Posted by Picasa

Technikai nehézségek

Kedves Mindenki, aki olvassa a blogomat!

Előre nem látható ideig nagyon vissza kell fognom magamat minden internetes dologgal, ugyanis lekorlátoztak bennünket. Igaz, nincs egy forint tartozásunk sem, és július 5-én iktatták is a leveleünket ezzel kapcsolatban, de azt kivárni, míg egyik osztályról átjut az ügyünk a másik osztályra... pár hónap kérdése. :P Tavasszal túlfizetésünk volt, azt 5 hónap múlva sikerült jóváírniuk.
Engem nagyon zavar, és nagyon szerevezetlennek tartom a céget.

2010. augusztus 28., szombat

Toszkána kendő készen :)


Nem tudom, hogy olvassa-e valaki ezt a bejegyzést, hiszen ma van az első országos blogtalálkozó, és bizonyára sok bloggerina ott tölti a napot. Mi meg súrolunk, rakodunk, lassan beköltözök az új varrószobámba. :) Hangulatos volt a tetőtérben is, de most meg világosabb lesz, nagyobb helyem lesz a szabásra.
Szóval, nagyon sokat kínlódtam a Toszkána kendővel, és egyszercsak elegem lett az örökös bontásból. Vettem egy olyan fonalat, ami szöszöl, nem bontható, és elkezdtem azzal kötni. Logikus: ha nem ment a bonthatóból, majd megy a bonthatlanból. :) És ment. :)
Igaz, a melír elnyomja a mintát, pedig egész jól sikerültek, de máris imádom ezt a kendőt, megtartom magamnak.
Több, mint 10 dkg. Elfin fonalat használtam el hozzá. Picivel több csak: az utolsó sor, a lezáró horgolás majdnem felét kellett pótolni, de szerencsére volt itthon kis egyszínű fonalam ugyanebből a márkából, úgyhogy végülis nem feltűnő a pótlás.
Jobban szeretem a természetes fonalakat, de azért ez is finom, meleg...
Legszívesebben megkötném még vagy 20 színben. :)
Posted by Picasa

2010. augusztus 23., hétfő

2. P.I.F. ajándék

Posted by Picasa

Feladtam, megérkezett, csak nem nagyon érünk rá mostanában.
Azért megragadom az alkalmat és írok: ha van még valaki, aki jelentkezett nálam a játékra, és még nem felejtette  el :), akkor kérem a címét, mert lassan már tudok készíteni még valamit... Persze előbb jó nagy takarítás, pakolás...

2010. augusztus 20., péntek

Babatakaró
Posted by Picasa
Most sincs sok időm, hangultom írni. gyorsan megvarrtam ezt a takarót, aztán jöhet a festés, főzés,sütés-pakolás-takarítás...Még egyelőre a festés- lesz egy külön varrószobám, és visszakapom a helyet a szoba közepén való tornázáshoz. Muszály. 

2010. augusztus 17., kedd

Uzsonnás zsákocska és zsömletartó

Minthogy ma szinte semmi produktívat nem tudtam csinálni, sem hajtósan dolgozni, sem aludni mélyen... viszont feltöltöttem a Meskára a cseresznyés dolgokat- 4 tányéralátét még befejezésre vár- na és a cholik! Igen, az is varrom most már. 
Szóval, eszembe jutott a zsömletartók esete a gyerekeimmel. Vettem vagy 6 db-ot , mert olyan praktikusnak találtam: műanyag, kemény és ezért nem törik össze benne zsömle és nem folyik-hullik ki belőle a sajt meg a paprika meg a szalámi... Szorgalmasan rakosgattam bele a zsömléket és nem értettem, hogy miért nem szeretik a gyerekek? Aztán évekkel később megtudtam, hogy nagyon utálták, mert nem volt puha a zsömle, amit bele tettem. (Kellett nekem friss ropogós zsömléért fáradozni?!) Viszont nagyon találékonyan segítettek magukon: óra alatt ráültek, hogy szünetre megpuhuljon. Nesze neked szalámi és paprika a zsömlében. :)
Később nagy röhögések közepette melltartónak /mellhelyettesítőnek használták, és beöltöztek "dögös csaj"-nak. :)


Ropogós cseresznyék

Én viszont egyáltalán nem vagyok ropogós, sőt! Totálkáros vagyok, ugyanis nem tudtam jól aludni, hajnalban fel is ébredtem, (HTML kódokat tanulmányoztam hajnali háromkor, miért is ne? ) . 
Tegnap a szép napsütésben lekapcsoltak bennünket a hálózatról, mintha tartozásunk lenne... Állítólag a Hírközlési Felügyelet honlapján a mi szolgáltatónkra panaszkodik minden második ember. Mondjuk, tényleg furcsa, hogy egy kommunikációs Zrt. egy hónapos listával dolgozik. Nekünk spec. nem volt tartozásunk, csak díjcsomagot váltottunk és a régi számlára utaltam a díjat, és mire megkeresték, lekönyvelték.. Kiküldtek egy levelet, miszerint elnézést kérnek a lassú ügyintézés miatt... aztán jött a vállalkozó lekapcsolni bennünket... Fogyasztóvédelem lesz a dologból. 
Szóval, az elmúlt napokban ezeket varrtam, ilyen anyagom volt itthon, kicsit nemzeties lett, de hát olyan az alapanyag is. Mondjuk, én szeretem a friss hangulatú dolgokat is. Olyan kirándulós, piknikes, piacos, uzsonnás...


2010. augusztus 15., vasárnap

Vajszínnel


Már tegnap elkészült, csak valami miatt nem tudtam kollázst feltölteni.

Posted by Picasa

2010. augusztus 11., szerda

Párna selyemképpel


Egyik selyemképemet, az egyetlent, amit bekereteztettem, beválogatták egy helyi kiállításra. Volt egy zsűri is, csak másodfülből hallottam, hogy miket mondott a munkáimról, mert nem tudtam elmenni a kiállítás megnyitóra.
Az egyik, nem csak nekem szóló gondolata az volt, hogy a selymet fölösleges bekeretezni, mert odavész a selyem lágysága. Valahol igazat adok neki, mert nekem is eszembe jutott, hogy ha már annyi festéket pakolok az anyagra, és már kezd merevvé válni... kendőként nem lehet hordani, viszont akkor már festhetnék akrillal is akár. (Az van most itthon.) Ha már kimerevítjük... viszont az én kis selyemképem, és az az ominózus is, amit a hölgy látott - maradékokból készültek. Kis leeső darabok- szerintem ezek kivételt képeznek, úgyhogy besoroltam az "egyéb" kategóriába.Posted by Picasa

2010. augusztus 10., kedd

Itt tartunk- Toszkána kendő


Az egész családból csak nekem tetszik ez a fonal, de úgy látszik, a macska mellém állt- azután ráfeküdt a kendőre. Sokáig hallani sem akartam macskáról, csak az ajtón kívül, gyakorlati okokból, az egerek távoltartására. Aztán engedtem az érzelmi nyomásnak és beengedtem ezt a törpecicát a lakásba. Állítólag fajtatiszta. Most azon dolgozunk, hogy szobatiszta legyen. :)


Posted by Picasa

2010. augusztus 9., hétfő

Nektek is megvan még? :)

Illetve, fiataloknak: láttatok már ilyet?
Bár dobot sosem fogtam a kezemben, nem is vágytam rá, meg a véleményemet sem kérték ki, hogy Csipkerózsika szeretnék-e lenni, vagy Hamupipőke, vagy kisdobos? Meg terjengett néhány rémhír, hogy a rossz gyerekek nem lehetnek kisdobosok, és volt már olyan, akit megfosztottak a kék nyakkendőtől... Én elég jó gyerek voltam- csak órán beszéltem és idétlenkedtem. Amikor a tanítónéni rámszólt, néztem rá ártatlanul. (Mesélte ezt Anyukámnak...) Gondolom, hogy megússzam a büntetést. Egyébént nagyon kényelmetlen helyzetben voltam, mert az a tanítónéni jutott nekem, aki Anyukámat is tanította annak idején. (Lomniczi Gyuláné) Úgy éreztem, hogy produkálnom kell, hogy Anyukám ne valljon szégyent velem, de sehogysem volt hozzá kedvem. Inkább megettem két tányér bablevest, csak később kelljen bemenni a szobába tanulni. És nem értettem, de örültem neki, hogy amikor családlátogatásra jött a tanítónéni, tanulás helyett babázhatok, és azon a délután kevesebb dresszírozást kellett elszenvednem... mert amúgy nem sokat babáztam, egy csomó más dolog is érdekelt, de azért a babámat mutattam meg a tanítónéninek. Amúgy kedves néni volt, csak mégsem volt tökéletes, mert elvárta volna, hogy figyeljek is az órákon. :)
Amúgy szerintem kreatív gyerek voltam. Emlékszem, a számokat tanultuk, és a 8-as számnál hiányoztam, de nem bántam, mert már ismertem rég. De szegény jó tanítónéni magyarázta, hogy egy hét hét napból áll, és pl. amikor hajat mosunk, mondjuk hétfőn, akkor 7 napnak kell eltelnie ahhoz, hogy eljöjjön a másik hétfő és újra hajat mossunk. Hát, én elkezdtem magyaráznia padtársamnak, hogy én nem hétfőn szoktam hajat mosni, és egyáltalán, akár melyik nap megmoshatom a hajamat, akár kedden, akár szerdán, akár csütörtökön, akár... Amikor a péntekhez értem, felállított, hogy mi a csudát magyarázok? Nem is értem, hogy miért nem volt elragadtatva a gondolataim szabadságától?! :)
Szokták kérdezgetni a gyerekeim, hogy én sosem rosszalkodtam, sosem büntetett meg a rendőr, mindig szabályosan vezetek, sosem voltam berúgva...? De, szoktam, büntetett már meg rendőr, meg el is engedett, holott megbüntethetett volna, meg be is rúgtam már 2x... csak mégis szeretek, szeretnék jó és becsületes lenni. Ha jó kedvem van, kedvesnek lenni, ha nem muszály, akkor nem okozni magamnak gyomorfájást és másnaposságot...
Posted by Picasa

2010. augusztus 8., vasárnap

Vagány kisruha

3 nap alatt egy kisruhát megvarrni- hát nem nagy teljesítmény... de közben kötöttem is. Bár lábpihentetésnek indult és észre sem vettem, hogy újabb szenvedéllyé alakult... Nincs mit mutassak, mert ugye a kötött pulcsik nem röpke fél óra alatt készülnek el, meg főleg akkor nem, ha az ember lánya többet köt egyszerre, de ezt a kis ruhát szívesen megmutatom.
 Jó ideje rakosgattam a lilákat és pinkeket, az első procionos festésből,  mígnem kigondoltam, hogy ruha lesz belőle. Szerintem vagány lett.
csak nálunk már senki nem ekkora. :)

Procionos festék: Ilonamamzi blogján bukkantam rá, hogy már nálunk, Magyarországon  is lehet kapni.
Az árakat még nem hasonlítottam össze.Posted by Picasa

2010. augusztus 5., csütörtök

Vidám színek


Van itthon egy csomó gyerekmintás, vidám anyagom- ezen a héten elkezdtem "fogyasztani " öket is.


Posted by Picasa

2010. augusztus 3., kedd

Tente buba, tente

Összegyűlt egy jó nagy adag hulladék flízem, úgyhogy kitömhető dolgokon gondolkoztam- tegnap ezek "születtek".
Közben eszembe jutott egy rég tanult népdal. Gyönyörű dallama van, és nem hallottam még, hogy valaki feldolgozta volna. Nem is biztos, hogy a teljes szöveget írom most ide be, ezért kérem, ha valaki tudna hozzá kiegészítést , javítást, írjon nekem

Tente buba, tente, bubá, bubá,
Aludj el galambom, bubá, bubá,
Bubálj el angyalom, bubá, bubá,
Aludj el galambom, bubá, bubá.

Nekem is volt olyan Szép kicsi fiacskám,
De elvitték a törökök, Mikor Bécset bírták,
Most is megismerném, hogyha megláthatnám.

Tente buba, tente...
Nekem is volt olyan szép kicsi fiacskám
Most is megismerném, hogyha megláthatnám.

De elvitték a törökök, hajnal hasadtával
Most is megismerném, hogyha megláthatnám.

Két fekete szeme, két szép fehér karja,
Most is megismerném, hogyha megláthatnám.


Tente buba, tente...


Posted by Picasa
És ha az a valaki, aki tanította ezt adalt, véletlenül olvasná ezt a bejegyzést... üzenem neki, hogy szoktam rá gondolni- vajon hogy megy a sora? Írjon nekem. :)

Még egy dolog: az analitytics-ben szoktam látni, hogy nagyon gyakran keresik a basanadrágot- már kértek tőlem szabásmintát is. Hát, az óriási, nem tudom elküldeni. Viszont a 2009/7- es Burdában van szabásminta, és van az egyik idei számban is, talán a májusiban. 

2010. augusztus 2., hétfő

"Jó napom van"


Most ez a lehetőség (picasa: jó napom van) csodákat művelt a fotóimmal. Valahogy nem lettek jók a színek, vagy a fények, de most ezzel klasszul lehetett korrigálni. Szóval, ez a második táska a rózsás maradékkal. Szeretem az ilyen tisztaságot, nyugalmat sugalló tárgyakat is.

Posted by Picasa

2010. augusztus 1., vasárnap

A romantika folytatódik


Már kell valami sikerélmény is, hiszen péntek este óta küzdök a szemekkel- mostanra már lemondtam róla, hogy sikerül a Toszkán kendőt szimmetrikusan megkötnöm. Mert úgy olyan könnyű lenne, ha nem mászkálnak el a szemek ide-oda, nem csúsznának el állandóan! De úgy tűnik, nem vagyok rá képes, hogy két egyforma oldalt lekössek, 30 szemszámon felül. :(
Szóval, folytatom az anyagaim feldolgozását- most újra terítéken van a bézs, mert van egy klassz, ám rongyos ikeás horgolt anyagom- régen párnahuzatként nyúztuk. Nos, a megmaradt ép részeit imádom összetenni a bézzsel, vagy most a szürkésbarnával. Még talán halvány rózsaszínnel is tetszene, de a rózsaszínekre finnyás vagyok- nem lehet akármilyen árnyalat.
Posted by Picasa
Grün und elegant auf DaWanda
Mini_logo

Entdeckt auf DaWanda

Von: granatalma

Grün und elegant

DaWanda Shop-Widget
Related Posts with Thumbnails

Followers

Labels

ablakképek (1) adventi (1) ajándék (15) alkotás (1) angyalkák (5) anyagok (3) anyukám (3) applikáció (3) apróságok (13) asztalterítő (1) babajáték (2) barátság (4) barna (2) bartell (1) basanadrág (2) blúz (1) címke (1) csak úgy (10) csere-bere (1) csíksomlyó (1) dekoráció (3) díszítés (1) dühöngés (4) édesség (1) egérke (1) egész ruha (6) egészségünk (10) ékszer (2) ékszerek (5) eladó (1) eladó textilek (2) elköltöztem (1) élmények (1) emlékek (1) emlékezés (1) érdekességek (2) erdélyi kirándulás (4) események (13) esküvő (2) eszközök (2) etsy (2) éves terv (1) ezmegaz (1) fali tároló (1) faliképek (4) faliszőnyeg (5) fárasztó (1) festés (2) figurák (1) film (4) fogyókúra (1) foltvarrás (139) fonalak (1) fotók (2) függöny (3) függőségek (1) gerinctorna (2) gondolatok (26) gyerekdolog (15) gyerekeknek (5) gyerekrajz (2) gyerekruha (1) gyöngyök (3) gyümölcskenyér (1) házi áldás (4) helyipénzek (1) hétköznapok (1) hímzés (1) hitelek (1) hittan (4) horgolás (13) humor (10) húsvét (4) húsvéti (1) illusztráció (1) indiai anyagok (2) influenza (1) internet (1) japán táska (8) játék (21) jelképek (6) kacagva angolul (1) kalandok (3) kámzsa (1) karácsonyi (26) kék (1) kék ruha (2) kelta technika (1) kert (2) kiállítás (6) kifesthető (3) Kipécézve (1) kirándulás (7) kitűzők (3) könyv (1) környezet- és varróbarát bevásárlótáska (3) környezetbarát megoldás (1) kötés (33) közérdekű (3) kreatív (4) kutya (1) lakberendezes (1) lakberendezés (2) macska (4) macskaszemes (1) mandala (3) maradék felhasználása (1) mesés blog (1) mikulás (1) motívumok (6) munkafolyamat (17) narancsos (2) német (3) népművészet (9) neszeszerek (13) női dolgok (1) női felső (1) nyári (1) nyárias (1) nyelvtanulás (2) nyereményjáték (1) okos válasz- szép ajándék (1) online oktatás (1) online tanterem (1) otthon (3) ötletek (7) P.I.F. (1) pályázat (1) papírmunka (3) parna (1) párna (8) párnák (16) pasis anyagok (3) patchwork (1) pénztárcák (3) pénzügyek (5) perzsa minta (2) PPO (1) procionos festés (3) rajz (6) receptek (21) régiség (2) rendezvény (1) rendezvények (1) retro (1) romantikus (1) rózsa (1) rózsás (1) rózsaszín (1) ruha (3) ruhadíszítés (4) sablon (4) sapka (2) selyemfestes (3) selyemfestés (25) selyemkendő (3) shabby chick (1) sorsolás (1) sport (2) stílus tanácsadás (1) sütemény (1) szabad gépi tűzés (17) szabadkaros tűzés (5) szabás-varrás (2) számláló (1) szecesszió (1) szeminol-technika (1) szerelem (1) színezhető (1) szív (1) szökőkút (1) szüret (1) szütyő (1) takaró (11) tartók (6) táska (78) táska foltvarrás (2) táskák (59) tavaszi (3) tavaszi dekoráció (1) tél (3) templom (1) tények (1) tervek 2009 -re (1) testtáska (2) textilfestés (3) textilművészet (1) történet (13) tulipános (1) tunika (1) új honlap (1) újrahasznosítás (2) usb-re csatlakoztatható pohármelegítő (1) ügyek-bajok (4) vállon átvetős (2) varrás (9) vásár (7) védekezés az influenza ellen (5) vicces (53) vidám (1) virág motívumok (2) virágok (2) virágos (2) viselet (2) webkamera (1) zöldes (1)