2009. március 30., hétfő

Nyári táska


Sajna még mindig fáj a fejem, úgyhogy még mindig rövid leszek....
Szóval ez is mostanában készült- ezt feltettem a Meskára is, hátha valaki pont ilyent szeretne...
Ez volt az a táska, amikor azt gondoltam, hogy most varrok egy egyszerűt, egy probléma menteset...
Az eredmény időben: egy délután és két este. :P
Pedig szerintem egyszerűnek látszik. :)


Posted by Picasa

2009. március 29., vasárnap

Kék-sárga árnyalatos elkészült

Íme egy kép a kiállítás asnyagából. Itt jól látszik, hogy milyen ferde lett a gyönyörű függöny alja- majd legközelebb jobban odafigyelek. :) Állítólag gyakran lesz leeresztve, hogy nézegethesse a párom. :)
Amúgy kissé (?) fáj a fejem- a havi hormonális hűhó...
Szóval, nagyon jó volt a kiállítás megnyitó, pedig én féltem tőle. Féltem, hogy mi lesz, ha rossz kedvem lesz? Ha nincs kedvem másokkal foglalkozni, sajnos meglátszik rajtam, és olyankor nem vagyok túl vonzó jelenség. :P De nem így alakult- ilyesmi eszembe sem jutott. Nagyon örültem mindenkinek, aki eljött, és most ezúton is köszönöm még egyszer, hogy érdeklődtök a dolgaim felől. :)
Eljöttek a kertesi foltosok is, nekik is örültem . :) Tényleg, lehet, hogy varrhatnánk együtt is, csütörtökönként?
A függönnyel amúgy 9.40-kor lettem kész, szombaton. Még jutott időm kocsit mosni, min. 120 km-t autózni, felfutott szálú harisnyát kicserélni- na sminkelni már nem tudtam.
Sajna nagyon fáj a fejem, úgyhogy nézzétek a képeket. Majd lesz a kiállításról is. :)







2009. március 27., péntek

Szerkesztés

Bocsi mindenkitől, de meg is halnék, ha a kiállításom előtt egy nappal nem a blogomat szerkesztgetném varrás helyett. :)
Azért megköszönném, ha valaki elárulná, hogy a "White Space " helyett hogy tudnék feltenni egy szép fejlécet. :)
Már a múltkor ilyen levegős sablont kerestem, csak valahogy mostanra sikerült megtalálni.
Most egy pár napig ezzel boldog leszek. :)

2009. március 25., szerda

Berendeztem

Nagyjából, a kiállításomat.
Nem bírtam ki, hogy meg ne mutassak valamit. :)

És a plakátot is ma kaptam a kezembe...



Ez már biztos, hogy így lesz.



Ennek a nyakába valami sálat szeretnék majd tenni, hogy eltakarjam a méretjelzőt. Még sosem volt ruhám próbababán. Eddig a szép alakú lányaim voltak a segítségemre, meg én magam, meg a szemmértékem. Érdekes, mert a ruha 38-as, a baba 42- től kezdődik, állítható... a berendezősegítségem többször is megmutatta, hogy a cicijét hogy lehet állítgatni. :) Pasiból van, azt hiszem. :) Szóval, jó ez a baba, csak kár, hogy nincs belőle több.
Kezdek izgulni. :)

2009. március 24., kedd

Gyertek, libuskáim! :)



Ilyen libuskákat varrtam, a Tilda-féle szabásmintát használva.
Csak ő gombokat használt az egyik változatban- ami olyan gyerekjáték-szerű lett, én meg levegőn száradó gyurmát, mert a gomb nekem nem állt meg. Kis pálcikára szúrtam a kerekeket, és úgy szárítottam meg. Nem forog, de ha fiú lennék, biztos megcsinálnám forgósra! :)
Azért jól néz ki. :)
Ez pedig egy olyan kés, amivel könnyen lehet ívet vágni- nemrég fedeztem fel. Jó erős, cserélhető benne a kés, van hozzá biztonsági kupak is. Én akkor használom, ha nincs türelmem a nagy , kemény kartont forgatni és szenvedni az ollóval, amikor sablont készítek. De pl. képeslap készítéshez is jó, amikor áttört mintát készítünk és szép íveket szándékozunk vágni.
Festékboltban vettem. Szeretek nézelődni, kérdezgetni, és sokat lehet tanulni az eladóktól- ha valóban szakemberek.

2009. március 23., hétfő

Valaki elment

Úgyis mondhatnám, hogy Sándor, József, Benedek nem hozta a tavaszt, a meleget, hanem névnapja hajnalán magával vitte kedves barátunkat, ismerősünket. Igaz, évekkel ezelőtt jártam náluk utoljára, de mégis ha úgy emlékszem rá, mint barátra, akkor ő nekem az is. Sajnos beteg volt. Sajnos nem vigyázott magára eléggé, a jótanácsok leperegtek róla. Pedig jó ember volt, jóindulatú, és szeretett élni azt hiszem. A világot a maga realitásában látta, mégis el tudott vonatkoztatni, egy fokig, egy bizonyos szintig. Szülőtárs is volt, és amikor valamelyik lányomat szültem, -talán Rebit- akkor ők vigyáztak Áron fiamra. Sajnálom, hogy nem láthatja, amint révbe érnek majd a gyerekei, nem taníthatja az unokáit versekre, dalokra... Szerette az ilyesmit, sokszor vállalt el Mikulás szerepet rendezvényeken, és erős, mély hangjával igazi élmény volt a kicsiknek. Még a nagyoknak is, azt hiszem. Volt, hogy rendhagyó irodalomórát tartott gitárral a kezében. Könyvelt, építkezéseken dolgozott...
Érdekes, hogy az egyházi szertartásokat nem értette, nagyon radikális , egyedi véleménye volt az efféle dolgokról. Nem is lesz egyházi temetése. A búcsúztatása olyan lesz/lett, mint az élete: házában sűrűn megfordulnak az ismerősök, barátok.
Nyugodjál békében, Józsi!


Ideillő téma egy tegnap kapott e-mail:
Nem tudtam választani, hogy melyik részt hagyjam ki, úgyhogy bemásoltam mindet- ez mind egyformán fontos szerintem.

Gabriel García Márquez (Száz év magány Nobel díjas írója) egészségi okokból visszavonult a nyilvánosságtól (nyirokrákja van). Úgy tűnik, egyre súlyosabb. Búcsúlevelet küldött barátainak, ez az Internet segítségével is terjed. Ajánlom, hogy olvassátok el az utóbbi idők legzseniálisabb latin-amerikai elméjének igazán megható írását:

Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám.
Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok.
Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért, amit érnek, hanem azért, amit jelentenek.
Keveset aludnék, többet álmodnék, hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan másodperc fényt veszítünk.
Akkor járnék, amikor mások megállnak, és akkor ébrednék, amikor mások alszanak.
Ha Isten megajándékozna még egy darab élettel, egyszerű ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a napon, fedetlenül hagyva nemcsak a testemet, hanem a lelkemet is.

A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést!

Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni.
Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön.

Annyi mindent tanultam tőletek, emberek...
Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.
Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt.
Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni.

Annyi mindent tanulhattam tőletek, de valójában már nem megyek vele sokra, hiszen amikor betesznek abba a ládába, már halott leszek.

Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt, amit gondolsz.
Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek.
Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, azt mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod".

Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el.


Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést.


Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz. Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért.
Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet, hogy kifejezhesd őket.
Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked.




2009. március 20., péntek

Helyi pénzek

Helyi pénzről cikkek: 1.
Ez még jobb. Az ne zavarjon, hogy két éves cikk, mert az alapelv ma is aktuális- ma is meg lehetne valósítani. Még egy egyszerű önkormányzat is adhatna ki helyi pénzt. Nyilván, csak helyben lehetne vele fizetni, a bevásárló központokban nem.
De pl. ki szeretne foltvarrott dolgot árusítani nagy áruházban? Gondolom, sokan. :) Csakhogy nem lehet bejutni. Illetve- úgy 5 évnyi tesztelés után. És hol van erre ideje/tőkéje egy kézművesnek?
Viszont , ha el tudunk vonatkoztatni a szövetkezet szó kommunista értelmezésétől, és alakítunk egy kézműves szövetkezetet, az azon belüli csere, vagy egyéb tranzakciók nem tartoznak az APEH orrára. Egyelőre.
Mindazonáltal szerintem is szükséges valamennyi adót befizetni az állam fenntartásához. Csak itt már nem a fenntartásra kell a pénz, úgy érzem, hogy visszaél az állam a befizetett pénzek kezelésével. Azonkívül egy nagy gépezet soha nem képes követni a kicsik sorsát- ezért a kicsiknek okosnak és szorgalmasnak kell lenniük ahhoz, hogy életben maradhassanak.

Aktuális

Az előbb kaptam egy e-mailt, nagyon rövid. Ennyi:


Pénteken az m1 Az este műsorában kalákakör! A műsor dokumentál is pár TTO ügyletet.

Teljesen civil kezdeményezés. Évekkel ezelőtt foglalkoztam a témával, (amikor a menedzserképzőre jártam) , már akkor is aktuális volt, hiszen már akkor lehetett látni, hogy mi felé haladunk. csak lekötöttek a családi és egyéb ügyek-bajok.
Ha valakit tüzetesebben is érdekel a téma, ajánlom a Tv műsort, és néhány kulcsszavat a keresőben: szívességbank, helyi pénzek, szövetkezetek.




És mivelhogy ez egy kreatív blog, nem maradtok kép nélkül. :)
Viszont csak egy részletet mutatok meg- a többit a kiállításmegnyitó után láthatjátok. :)

Húsvéti ajándékostáska- másik oldal

Visszakapcsolták a netünket! :)
Az olvasásban iszonyúan le vagyok maradva- de látom ezt az adózási kérdést.
Zsuzsi blogján olvastam egy lehetőségről- erről írtam a menedzserképzőn dolgozatot- a helyi pénzek. Lehet, hogy elő kellene keresnem? Addig is: Zsuzsi jól leírta a lényegét. csak össze kell fogni, összeszerveződni...
Most nagyon kell készülnöm a kiállításomra, úgyhogy kicsit el fogok tűnni a varrószoba felé....



Szóval ez lenne a másik nyuszi, amit hímzőtalppal ügyeskedtem fel, csak a fotót nem tudtam felügyeskedni, mert valami adminisztrációs ok miatt lekapcsoltak bennünket a hálózatról. :(

2009. március 16., hétfő

Húsvéti ajándékostáska

Ha netán hiányoznék valakinek... :) ; akkor most elárulom, hogy hétfő dél óta nincs nálunk internet, valami adminsztrációs ok miatt. Az okot nem kötötték az orromra, csak várnom kell türelmesen, amíg visszakapcsolják.
Ezt a táskát még hétfőn kezdtem feltölteni, és az utolsó képet már nem vitte fel a gép, úgyhogy a táska másik oldalát majd máskor tudom megmutatni.
Szóval ezt én terveztem.




Jobb lett volna, ha nem színátmenetes fonallal varrom, azt hiszem.


Azért, ha tetszik, itt a sablonja.


Ezeket a nyuszikat a netről rajzoltam, nem voltam olyan szakszerű, hogy elmenjek egy tanulányrajz kedvéért egy nyúltenyészetbe....



Azóta elkészült néhány liba is.... :)
(Most, hogy internet szünet van- többet varrtam. :) )

2009. március 13., péntek

Utazótáska Rebinek

Ezt a táskát Rebivel ketten varrtuk. Ő volt az ötletadó/megrendelő, hogy milyen táskát szeretne...
A fedlapját ő kezdte el összevarrni, de a régi gépemmel- és hát kicsit nem úgy sikerült, mint szerettük volna, de az új géphez még nem mer varrni. Úgyhogy átvettem én, ő meg a bélést szabta-varrta...


Ilyen lett a hátulja- most először használtam táskamerevítő bélést. Nagyon jó tartást ad a táskának.


Ez a hátulja.

Ez pedig az eleje.
Sajnos nem vagyok jól, szerintem nem megyek a KáVé-ra, ki kéne már pihennem magamat. Már két hete gondok vannak a gyomrommal, torkommal...
De várom a következő alkalmat, hogy megismerkedhessek a sok kedves blogolóval! :)
És remélem, beszámoltok, hogy mit varrtatok?

2009. március 12., csütörtök

Kék-sárga árnyalatos 2.

Egész nap nem tudtam képeket feltölteni a netre, úgyhogy csak most tudom közzétenni a függöny mintájának további alakulását. itt aztán meg is rekedt egy időre a dolog, mert táskát kell varrnom a lányomnak. Pontosabban szólva, együtt varrjuk. :) Szegény második hete itthon van légcső gyulladás miatt, és már annyira unja magát, hogy már a varrást is izgalmasnak találja.
Érdekes dolog szembesülni azzal, hogy egy bizonyos kifejezés mit jelent neki, és mit értek ugyanaz alatt én? :)
Na persze, nem mintha én nagyon szakszerűen beszélnék- ez ügyben éppen ma kaptam egy kedves e-mailt, és ahol tudtam, ki is javítottam, de még nem mindent, úgyhogy egyelőre csak félig higgyjetek nekem. :)
Az alábbi dolgot elhihetitek, az összes hibájával együtt. :)
De még nincs kész!
Szóval a varrós kifejezéseknél nyugodtan szólhattok, ha furcsaságokat írnék. Mentségemre szolgáljon, hogy amit tudok, javarészt itthon tanultam meg, néha-néha egy-egy tanfolyamon...
Szóval ez itt most szabad gépi tűzés. Én szabadkarosnak gondoltam, és nem zavart, hogy nem az, mert én a szabad karjaimmal, szabadon húzogatom a textilt a gép alatt. :)


2009. március 11., szerda

Kék-sárga árnyalatos



Ilyen lett az első festésem sárgából és kékből. Nekem tetszik. :)



Elkezdtem rajzolgatni a varrógéppel. Majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Amúgy függönynek készül, a férjem dolgozójába. Igaz, hogy ott három ablak van, ez meg csak egy ablakra elég, de remélem, hogy tudom majd folytatni a textilfestést.

2009. március 7., szombat

Elkészült az óriási, kukacolós takaró




Aki kíváncsi még több részletre, itt megnézheti.
Kalandos dolgok történtek vele; a varrógép olaj, kimostam, besárgult, megszáradt, félig visszafehéredett- de akinek készült, mégis nagyon tetszett neki. :)

2009. március 6., péntek

Új nap- új táska :)






Ez is már egy elkezdett darab volt- és csupa maradékokból.
Posted by Picasa

2009. március 5., csütörtök

Parfétáska






Ezt varrtam a parféból. :) Annyira tetszett az anyag csak úgy magában, hogy nem akartam mintákkal bonyolítani. És nagyon várom már az újabb parfé készítését! :)
Amúgy bocsi mindenkitől, akik már hozzászoktak, hogy olvasom őket- annyira lefoglalt a fogyis blog és fogyischat készítése, hogy nem jutott időm mások szépségeit nézegetni. Remélem, be tudom majd pótolni.
Posted by Picasa

2009. március 2., hétfő

Néha varrok is






Nem sok kedvem van bőven írni, mert nem vagyok jól- fejfájás, gyengeség...
A takaró kukacolását befejeztem, de nem lett hibátlan, úgyhogy bontanom kell.
Ezzel a szettel vígasztalom magamat. :) Tulajdonképpen már kész volt, csak a pénztárcát kellett befejeznem, és így együtt akartam lefotózni. Szeretem ezeket a színeket, de most már jönnek a friss, tavaszi színek. :)
Posted by Picasa

2009. március 1., vasárnap

Lehet egy kicsivel kevesebb?


Lányok, figyelem! Akik olvastok, pedig nem is csináltam semmit :)
Elindítottam a Violini által kitalált blogot. Aki szeretne csatlakozni, és nincs meghívója, alább megtalálja a nevét- azt kérem, hogy írjon nekem e-mailt, hogy küldhessek meghívót.

Violini hozzászólásainál mindenkinek belekukkantottam a profiljába, és akinél nem találtam e-mail címet, vagy nincs is profilja- annak a nevét felsorolom. Kivéve, ha névtelen. :)Szóval, aki magára ismer, vagy nem ismer, de szeretne csatlakozni, írjon nekem e-mailt, hogy küldhessem a meghívót.
Kaoka, gubike,leda, naomi, judit, zsuzsi, kicsoda,szömörce, helen, zsupszi, fércművek,czkriszta, rita, mehike, maple, bruercsi, phoenix, patchwitch, marywolf, KM, norcsella, maya design, foltoska, nóra

Juhizs, esetleg egy meghívó az olvasói státuszba? :)
Üdv mindenkinek a fogyi blogon. :)
Grün und elegant auf DaWanda
Mini_logo

Entdeckt auf DaWanda

Von: granatalma

Grün und elegant

DaWanda Shop-Widget
Related Posts with Thumbnails

Followers

Labels

ablakképek (1) adventi (1) ajándék (15) alkotás (1) angyalkák (5) anyagok (3) anyukám (3) applikáció (3) apróságok (13) asztalterítő (1) babajáték (2) barátság (4) barna (2) bartell (1) basanadrág (2) blúz (1) címke (1) csak úgy (10) csere-bere (1) csíksomlyó (1) dekoráció (3) díszítés (1) dühöngés (4) édesség (1) egérke (1) egész ruha (6) egészségünk (10) ékszer (2) ékszerek (5) eladó (1) eladó textilek (2) elköltöztem (1) élmények (1) emlékek (1) emlékezés (1) érdekességek (2) erdélyi kirándulás (4) események (13) esküvő (2) eszközök (2) etsy (2) éves terv (1) ezmegaz (1) fali tároló (1) faliképek (4) faliszőnyeg (5) fárasztó (1) festés (2) figurák (1) film (4) fogyókúra (1) foltvarrás (139) fonalak (1) fotók (2) függöny (3) függőségek (1) gerinctorna (2) gondolatok (26) gyerekdolog (15) gyerekeknek (5) gyerekrajz (2) gyerekruha (1) gyöngyök (3) gyümölcskenyér (1) házi áldás (4) helyipénzek (1) hétköznapok (1) hímzés (1) hitelek (1) hittan (4) horgolás (13) humor (10) húsvét (4) húsvéti (1) illusztráció (1) indiai anyagok (2) influenza (1) internet (1) japán táska (8) játék (21) jelképek (6) kacagva angolul (1) kalandok (3) kámzsa (1) karácsonyi (26) kék (1) kék ruha (2) kelta technika (1) kert (2) kiállítás (6) kifesthető (3) Kipécézve (1) kirándulás (7) kitűzők (3) könyv (1) környezet- és varróbarát bevásárlótáska (3) környezetbarát megoldás (1) kötés (33) közérdekű (3) kreatív (4) kutya (1) lakberendezes (1) lakberendezés (2) macska (4) macskaszemes (1) mandala (3) maradék felhasználása (1) mesés blog (1) mikulás (1) motívumok (6) munkafolyamat (17) narancsos (2) német (3) népművészet (9) neszeszerek (13) női dolgok (1) női felső (1) nyári (1) nyárias (1) nyelvtanulás (2) nyereményjáték (1) okos válasz- szép ajándék (1) online oktatás (1) online tanterem (1) otthon (3) ötletek (7) P.I.F. (1) pályázat (1) papírmunka (3) parna (1) párna (8) párnák (16) pasis anyagok (3) patchwork (1) pénztárcák (3) pénzügyek (5) perzsa minta (2) PPO (1) procionos festés (3) rajz (6) receptek (21) régiség (2) rendezvény (1) rendezvények (1) retro (1) romantikus (1) rózsa (1) rózsás (1) rózsaszín (1) ruha (3) ruhadíszítés (4) sablon (4) sapka (2) selyemfestes (3) selyemfestés (25) selyemkendő (3) shabby chick (1) sorsolás (1) sport (2) stílus tanácsadás (1) sütemény (1) szabad gépi tűzés (17) szabadkaros tűzés (5) szabás-varrás (2) számláló (1) szecesszió (1) szeminol-technika (1) szerelem (1) színezhető (1) szív (1) szökőkút (1) szüret (1) szütyő (1) takaró (11) tartók (6) táska (78) táska foltvarrás (2) táskák (59) tavaszi (3) tavaszi dekoráció (1) tél (3) templom (1) tények (1) tervek 2009 -re (1) testtáska (2) textilfestés (3) textilművészet (1) történet (13) tulipános (1) tunika (1) új honlap (1) újrahasznosítás (2) usb-re csatlakoztatható pohármelegítő (1) ügyek-bajok (4) vállon átvetős (2) varrás (9) vásár (7) védekezés az influenza ellen (5) vicces (53) vidám (1) virág motívumok (2) virágok (2) virágos (2) viselet (2) webkamera (1) zöldes (1)