2011. december 26., hétfő

Ó, szép fenyő, ó műfenyő :)
Az elmúlt évekről maradtak karácsonyi mécsestartók, amelyekből a gyertya kifogyott már. Hogy ezeket is újra lehessen használni, vettem egy kis agyagot és az IKEA-ban kapható dekorkavicsot. Valamikor régen egy Praktika újságban láttam ilyen kis textilfenyőket, úgyhogy most készítettem gyorsan néhányat. (Az egyiknek agyagból formáztam törzset, kísérletképpen.)
Vittem be anyukámnak is, a kórházba, ahol 3 féle betegség miatt van most bent. Még sosem töltöttünk Szent estét kórházban, mindig csak az otthon melegében, bezárkózva. Kicsit talán túl is bonyolítottuk, misztifikáltuk ezt az estét, pedig bizonyos szempontból ez is olyan, mint a többi: nem tudunk többet enni, jobbnak lenni egy kis időre igen, de ugyanúgy folyik az élet tovább. Betegek leszünk, meggyógyulunk. Megszülettünk, megöregszünk, előbb-utóbb elmegyünk... most itt vagyunk, holnap máshol. Azért remélem, hogy a következő karácsony nem lesz ennyire gondterhelt.

2011. december 21., szerda

Még kékPosted by Picasa

2011. december 18., vasárnap

Elvarázsolt erdő
Színeiben a "Macskaszemes"-ek folytatása. Nem fogtam vissza magamat a szabadkaros tűzésben: az elej és a háta is fel van levelezve. :) Ezt a táskát már az Etsy-re tettem fel (ott több kép is van ), kíváncsiságból is, többek között. Ha meg szeretnéd venni és Magyarországon élsz, írj nekem és adok egy kuponkódot, ami 50 % kedvezménnyel jár. Sok okos dolog van az Etsy-n, hogy promótáljuk a boltjainkat- ez az egyik. Aztán majd lassan felfedezem a többit is. Legalábbis, tervezem. :)

2011. december 15., csütörtök

Hullámok hátán 3


Ez már a harmadik "Hullámok hátán" táskám, lassan ebből is érdemes lesz külön mappát létrehozni.
Az elsőn a kis selyemképecske nagyon szép volt, jó lenne ha lenne még időm olyant is festeni.
Ebből meg kifelejtettem a cipzárt, csak oldalt, a hullámok : ) rejtenek egy nagy cipzáros zsebet.

Posted by Picasa

Rózsák decemberben is :)


Nem régiben Mammka eszembe jutatta, hogy nyílhatnak rózsák decemberben is. :)
Itt a táskán meg biztos el sem hervadnak. :) Hiába, szeretem ezt a hangulatot. Zeneszámokban is szeretem. Egyszer egy fiatal sráccal utaztam a kocsimmal és az egyik kedvenc romantik-ömleny :) kazimat hallgattam, és közben beszélgettünk. Egyszer csak megszólal a srác: "Kié ez a "nyálas" zene?" Mondom: az enyém. :) Na nem a Romantik együttesről volt szó, bár egy-két számuk szerintem beleesett a válogatásomba. :) Már régóta nem hallgattam azokat a zenéket - változnak az idők.
Szóval, ez a darab a meskán megvásárolható.
És ma érkezik az utánpótlás, a rózsás textilből....

Posted by Picasa

2011. december 14., szerda

Macskaszemes újraEngem is elért a karácsonyi hajtás-varrás, de végül is, jól esik. :)
Készült egy újabb macskaszemes és tervben van még több is....
2011. december 13., kedd

Ó, nem is tudom...milyen jelzőkkel illessem ezt a szín összeállítást?
Ez a "Feldobom a hangulatodat" mix. :)

Rózsák és csipke


Advent ide, tél oda... bogarásztam a textiljeim között és ezt a rózsás-csipkés-lenes párosítást nem akartam a tavasz kezdetéhez igazítani.
Megvásárolható a handagora.com webáruházban. 

Posted by Picasa

2011. december 12., hétfő

Üdén a télben


Íme a befejezett táska. Kedvemre való. :)

Posted by Picasa

2011. december 11., vasárnap

Ismét maradékokból


Nem egy könnyű párosítás a barna és a bordó, mert a két egyforma tónusú szín "agyoncsapja " egymást. Kell hozzá ami feldobja, egy kis világos. Lehet narancs, vagy rózsaszín, vagy ilyen szép tarka, mint ami most van nekem itthon... :)


Szép selyemcérnával tűztem le, ami egybekovácsolja a különböző textileket.


Kívülre is tettem zsebet, amibe lehet tollat, zsepit, vagy bérletet rejteni és a mélyen lelógó fedél megvédi a kíváncsi szemektől. Összességében 6 zsebe van, mert van belül is 3, és cipzárral záródik.Posted by Picasa

Adventi naptárAzért csak sikerült összehoznom egy új adventi naptárat. (A régi faliképet, aminek a helyére került, ki kellett selejteznem.)
Ez viszont színeiben is illik az előszoba falához. A szaloncukrok most nem igazán fogynak a zsákocskákból, mert nincs itthon a sáska-had :). Igaz, amikor itthon voltak, akkor nem is volt elég egy napra egy cuki- lassan minden napra egy mikulászsáknyi meglepit kellett előteremteni...
Posted by Picasa

2011. december 6., kedd

Pasztell
Posted by Picasa

2011. december 5., hétfő

Romantikus, rózsás, bordó


Nehezen szántam rá magamat, hogy elővegyem ezeket a meleg, nyári, virágos textileket, de végül is sikerült. Nem csak én vagyok oda ezért a hangulatért, úgyhogy szabtam ki még egyet - hátha sikerül befejeznem. Az elmúlt két héten vagy fogorvoshoz mentem, vagy a kutyával állatorvoshoz, és a fogorvosi kezelés eléggé megvisel. Nem mindegyik, de spec. a múlt heti eléggé. Kb. semmihez nem volt kedvem, max. kötöttem egy kicsit. Na, mindegy, majd túl leszek ezen is. Kutya lába meggyógyult nagyjából, kiköltöztettük a nappaliból; már nincs a lábán kötés. Szegénynek el volt törve egy ujja. Nagyon jól viselkedett idebent, de napi 4 lapát kutyaszőrt söprörtem össze- kéne neki egy kinti kuckó.
Ja, még a táskáról annyit, hogy sok zsebe van, összesen 6 db. Hátul cipzáros, csak nem tudok jól fotózni, mert valamiért bemozdultak a képek.


Posted by Picasa

2011. december 4., vasárnap

Be "Rudolfoztam".
Már tavaly szerettem volna, de hát az idő.... Ezt a mintás anyagot úgy vettem meg, hogy fogalmam sem volt, mi lesz majd belőle. Nem is vettem sokat, 30 centit. És lett vele egy csomó ötletem, majd mutatom sorban. :)
Posted by Picasa

2011. december 3., szombat

Őszies és pomás :)


Jó nagy táska lett, igazi pakolós. Már fel is avattam. Belefér kötés, termosz, stb.
Mostanában annyit ülök a fogorvosnál, hogy már oda is elviszem a kötésemet. Le is nyugtat. :)

Posted by Picasa
Grün und elegant auf DaWanda
Mini_logo

Entdeckt auf DaWanda

Von: granatalma

Grün und elegant

DaWanda Shop-Widget
Related Posts with Thumbnails

Followers

Labels

ablakképek (1) adventi (1) ajándék (15) alkotás (1) angyalkák (5) anyagok (3) anyukám (3) applikáció (3) apróságok (13) asztalterítő (1) babajáték (2) barátság (4) barna (2) bartell (1) basanadrág (2) blúz (1) címke (1) csak úgy (10) csere-bere (1) csíksomlyó (1) dekoráció (3) díszítés (1) dühöngés (4) édesség (1) egérke (1) egész ruha (6) egészségünk (10) ékszer (2) ékszerek (5) eladó (1) eladó textilek (2) elköltöztem (1) élmények (1) emlékek (1) emlékezés (1) érdekességek (2) erdélyi kirándulás (4) események (13) esküvő (2) eszközök (2) etsy (2) éves terv (1) ezmegaz (1) fali tároló (1) faliképek (4) faliszőnyeg (5) fárasztó (1) festés (2) figurák (1) film (4) fogyókúra (1) foltvarrás (139) fonalak (1) fotók (2) függöny (3) függőségek (1) gerinctorna (2) gondolatok (26) gyerekdolog (15) gyerekeknek (5) gyerekrajz (2) gyerekruha (1) gyöngyök (3) gyümölcskenyér (1) házi áldás (4) helyipénzek (1) hétköznapok (1) hímzés (1) hitelek (1) hittan (4) horgolás (13) humor (10) húsvét (4) húsvéti (1) illusztráció (1) indiai anyagok (2) influenza (1) internet (1) japán táska (8) játék (21) jelképek (6) kacagva angolul (1) kalandok (3) kámzsa (1) karácsonyi (26) kék (1) kék ruha (2) kelta technika (1) kert (2) kiállítás (6) kifesthető (3) Kipécézve (1) kirándulás (7) kitűzők (3) könyv (1) környezet- és varróbarát bevásárlótáska (3) környezetbarát megoldás (1) kötés (33) közérdekű (3) kreatív (4) kutya (1) lakberendezes (1) lakberendezés (2) macska (4) macskaszemes (1) mandala (3) maradék felhasználása (1) mesés blog (1) mikulás (1) motívumok (6) munkafolyamat (17) narancsos (2) német (3) népművészet (9) neszeszerek (13) női dolgok (1) női felső (1) nyári (1) nyárias (1) nyelvtanulás (2) nyereményjáték (1) okos válasz- szép ajándék (1) online oktatás (1) online tanterem (1) otthon (3) ötletek (7) P.I.F. (1) pályázat (1) papírmunka (3) parna (1) párna (8) párnák (16) pasis anyagok (3) patchwork (1) pénztárcák (3) pénzügyek (5) perzsa minta (2) PPO (1) procionos festés (3) rajz (6) receptek (21) régiség (2) rendezvény (1) rendezvények (1) retro (1) romantikus (1) rózsa (1) rózsás (1) rózsaszín (1) ruha (3) ruhadíszítés (4) sablon (4) sapka (2) selyemfestes (3) selyemfestés (25) selyemkendő (3) shabby chick (1) sorsolás (1) sport (2) stílus tanácsadás (1) sütemény (1) szabad gépi tűzés (17) szabadkaros tűzés (5) szabás-varrás (2) számláló (1) szecesszió (1) szeminol-technika (1) szerelem (1) színezhető (1) szív (1) szökőkút (1) szüret (1) szütyő (1) takaró (11) tartók (6) táska (78) táska foltvarrás (2) táskák (59) tavaszi (3) tavaszi dekoráció (1) tél (3) templom (1) tények (1) tervek 2009 -re (1) testtáska (2) textilfestés (3) textilművészet (1) történet (13) tulipános (1) tunika (1) új honlap (1) újrahasznosítás (2) usb-re csatlakoztatható pohármelegítő (1) ügyek-bajok (4) vállon átvetős (2) varrás (9) vásár (7) védekezés az influenza ellen (5) vicces (53) vidám (1) virág motívumok (2) virágok (2) virágos (2) viselet (2) webkamera (1) zöldes (1)