Ritkán vásárolok felvágottat, viszont a család imádja a halpástétomot.
Hozzávalók:
Nekünk 5 személyre
3 halkonzerv, (én az olajat, ill. a levét le szoktam önteni róla, mert különben túl híg lesz)
1 fej lila, vagy másmilyen hagyma kockára vágva
vaj, amennyit jónak látok - úgy kb. 3 evőkanálnyi
fél citrom leve
egy evőkanálnyi petrezselyemzöld
Fentieket összekeverjük, és ügyelünk rá, hogy nekünk is jusson belőle. :)
Avokádókrém
1 avokádó két személyre elég, szerintem. Nem jó előre többet készíteni, mert ez állítólag csak frissen jó.
Akkor jó, ha puha, a héjából ki lehet kanalazni. Ha barna, az már azt hiszem, hogy nem jó. Ha meg még éretlen, akkor nem tudjuk összetörni. Miután kikapartuk a héjából az avokádót, villával összetörjük. Én egy kis sót, őrölt borsot, és egy pici hagymának a felét szoktam hozzátenni, és mást nem, mert így még érződik az íze az avokádónak is. Piritósra, de friss kenyérre is nagyon finom.
Mexikóban ez a szegények eledele, de tele van vitaminnal, mindenféle tápanyaggal.
Aztán van a tojáskrém, a padlizsánkrém, de gondolom, azt ismeritek.
Szeretjük még az almás sajtos hagymasalátát, nem is tudom, hogy azt leírtam-e? Főleg ősszel és télen nagyon jó, amikor kevesebb a választék friss zöldségekből.
Heti HV
35 perce
3 megjegyzés:
Szia!
Ez a halpástétom ígéretesnek hangzik.Ki fogom próbálni.
Kedves Bea!
Hálám örökké a Tiéd :-)
Jobbulást kívánok!
A táskás, blúzos anyag valóban szép.
Az avokádót majd kipróbálom :))
A halkrémet nem vajjal, hanem füstölt sajtkrémmel szoktam kikeverni.
Egyszer próbáld ki :))
Megjegyzés küldése