2010. április 13., kedd

Hogyan teheted még bonyolultabbá az életedet?

Először is, vegyél egy városi férjet/pasit, szerelmes társat... de feltétlenül győződj meg róla, hogy nem egy gyakorlatias típus. Vannak ismertető jegyei. Pl. tőled kéri el a kalapácsot, a szögeket- de csak úgy 2-3 évente, mert egyébként jól el van nélkülük. Viszont a kocsiból szorgalmasan kiveszi a vontatókötelet, csavarhúzót, franciakulcsot, hogy még te se tudjál semmit sem csinálni, ha véletlenül elromlik a kocsi, vagy meglazul az aksi...
Költözz össze vele! (Lehetőleg vidékre, ott nagyobb a kihívás. ) Ez fontos momentum, mert még ki kell állnia az idő próbáját is! Ha 25 év alatt nem bírod elüldözni magadtól az alábbi felkiáltásokkal: "De béna vagy!" "Jaj, ez nagyon ronda lett!" "Neked semmi ízlésed nincsen?!" "Ne gondolkozz már annyit, hanem dolgozzál!" És a többi, és a többi, de lusta vagy, de lassú vagy....
Teher alatt nő a pálma. Ha nem roskadt össze, egy nap arra ébredsz, hogyha elromlott a bojler, azt fogja mondani: "Egy férfi embernek ezt meg kell tudni csinálni." Ne zavarjon, hogy egyik határidős munkája a másikat éri- mert persze ilyenkor mond csődöt az a lökött 21 éves bojler is- várd ki türelmesen, amíg szerelésben is ki tud bontakozni, elvégre mindenkinek kell egy kis kreatív gyakorlat. 
Addig járj uszodába, fürdőbe, ha hajat akarsz mosni.
És élvezd az ingyenes hajszárítás örömét. Tegyük hozzá, hogy ezt egy felirat közli veled, és te teljesen egyetérthetsz vele, hiszen a készülék felét gondosan leszerelték. Gondolom, takarékosságból? És az otthonról vitt szárítót sem tudod használni, mert nincs a konnektorban áram....
És ezen a ponton újra rájöttem, hogy szeretek itt élni, ahol élek. Mert hol máshol ajánlaná fel a zöldségesbarátnő, hogy nála szárítsam meg a hajamat? Hol lenne merszem vizes hajjal beülni egy ebédre és egy teára, mint másutt, ahol ismernek, és tudják, hogy csak néha vagyok lüke? :)



8 megjegyzés:

Juhizs írta...

:-) :-) :-)

Zelnice írta...

:-)
Én rohantam már át itt Pesten is néhány utcát, hogy igénybe vegyem a régi szomszéd nénink fürdőszobáját, amikor épp akkor zárták el a vizet csőtörés miatt, amikor samponos hajjal álltam a zuhany alatt. Szóval ez még a nagyvárosban is ,megeshet, ha szerencsés az ember.

Fabrikák írta...

Ez egy nagyon mókás-élettel teli bejegyzés:O)

SDAnita írta...

Én csak annyit tennék hozzá, hogy a férjem még nem tud varrni, de én már tudok csavart behajtani géppel. Illetve én még nem tudok bánni a körfűrésszel, de Ő már tud képviselőfánkot sütni. :-) Mit is kezdenénk a mi kis ˝béna˝férjecskéink nélkül ?!

SDAnita írta...

Szia Bea !
Hagytam neked egy dijat nalam ! Kerlek, nezz be hozzam !

Hajnoca írta...

Mondhatnánk azt is, hogy folt a zsákját!?
Mert biztos van amiben jobb vagy jó.
Én pl. a tojást biztos nem az elején raknám a hideg vízbe, ha a férjem nem mutatná meg ezer1edszer is, de a macerásabb/bonyolultabb dolgokat 'röhögve" megcsinálom.
De ezért vagyunk mi így kerek egész, nem?

Szerintem a bojlert is azért szeretné megcsinálni, hogy abban a kevéske időben míg usziban vagy ne ott legyél, hanem vele .... vagy ő is akar meleg vízzel fürdeni!!:-)

Bea írta...

Köszi lányok a hozzászólásokat. :)
Nálam ez nagy szó, hogy humorosan veszem az ilyesmit, mert máskor fel tudnék robbanni. De hát tényleg, ki ebben, ki abban jó.

Shushanna írta...

Derűs üdvözlettel! :)
Köszöntelek...

Grün und elegant auf DaWanda
Mini_logo

Entdeckt auf DaWanda

Von: granatalma

Grün und elegant

DaWanda Shop-Widget
Related Posts with Thumbnails

Followers

Labels

ablakképek (1) adventi (1) ajándék (15) alkotás (1) angyalkák (5) anyagok (3) anyukám (3) applikáció (3) apróságok (13) asztalterítő (1) babajáték (2) barátság (4) barna (2) bartell (1) basanadrág (2) blúz (1) címke (1) csak úgy (10) csere-bere (1) csíksomlyó (1) dekoráció (3) díszítés (1) dühöngés (4) édesség (1) egérke (1) egész ruha (6) egészségünk (10) ékszer (2) ékszerek (5) eladó (1) eladó textilek (2) elköltöztem (1) élmények (1) emlékek (1) emlékezés (1) érdekességek (2) erdélyi kirándulás (4) események (13) esküvő (2) eszközök (2) etsy (2) éves terv (1) ezmegaz (1) fali tároló (1) faliképek (4) faliszőnyeg (5) fárasztó (1) festés (2) figurák (1) film (4) fogyókúra (1) foltvarrás (139) fonalak (1) fotók (2) függöny (3) függőségek (1) gerinctorna (2) gondolatok (26) gyerekdolog (15) gyerekeknek (5) gyerekrajz (2) gyerekruha (1) gyöngyök (3) gyümölcskenyér (1) házi áldás (4) helyipénzek (1) hétköznapok (1) hímzés (1) hitelek (1) hittan (4) horgolás (13) humor (10) húsvét (4) húsvéti (1) illusztráció (1) indiai anyagok (2) influenza (1) internet (1) japán táska (8) játék (21) jelképek (6) kacagva angolul (1) kalandok (3) kámzsa (1) karácsonyi (26) kék (1) kék ruha (2) kelta technika (1) kert (2) kiállítás (6) kifesthető (3) Kipécézve (1) kirándulás (7) kitűzők (3) könyv (1) környezet- és varróbarát bevásárlótáska (3) környezetbarát megoldás (1) kötés (33) közérdekű (3) kreatív (4) kutya (1) lakberendezes (1) lakberendezés (2) macska (4) macskaszemes (1) mandala (3) maradék felhasználása (1) mesés blog (1) mikulás (1) motívumok (6) munkafolyamat (17) narancsos (2) német (3) népművészet (9) neszeszerek (13) női dolgok (1) női felső (1) nyári (1) nyárias (1) nyelvtanulás (2) nyereményjáték (1) okos válasz- szép ajándék (1) online oktatás (1) online tanterem (1) otthon (3) ötletek (7) P.I.F. (1) pályázat (1) papírmunka (3) parna (1) párna (8) párnák (16) pasis anyagok (3) patchwork (1) pénztárcák (3) pénzügyek (5) perzsa minta (2) PPO (1) procionos festés (3) rajz (6) receptek (21) régiség (2) rendezvény (1) rendezvények (1) retro (1) romantikus (1) rózsa (1) rózsás (1) rózsaszín (1) ruha (3) ruhadíszítés (4) sablon (4) sapka (2) selyemfestes (3) selyemfestés (25) selyemkendő (3) shabby chick (1) sorsolás (1) sport (2) stílus tanácsadás (1) sütemény (1) szabad gépi tűzés (17) szabadkaros tűzés (5) szabás-varrás (2) számláló (1) szecesszió (1) szeminol-technika (1) szerelem (1) színezhető (1) szív (1) szökőkút (1) szüret (1) szütyő (1) takaró (11) tartók (6) táska (78) táska foltvarrás (2) táskák (59) tavaszi (3) tavaszi dekoráció (1) tél (3) templom (1) tények (1) tervek 2009 -re (1) testtáska (2) textilfestés (3) textilművészet (1) történet (13) tulipános (1) tunika (1) új honlap (1) újrahasznosítás (2) usb-re csatlakoztatható pohármelegítő (1) ügyek-bajok (4) vállon átvetős (2) varrás (9) vásár (7) védekezés az influenza ellen (5) vicces (53) vidám (1) virág motívumok (2) virágok (2) virágos (2) viselet (2) webkamera (1) zöldes (1)