...még életemben nem ettem" - mondta erre a gombás pulykapörköltre a férjem. Igazából sosem tetszett, ha egy nő azzal dicsekedett, hogy ilyen meg olyan finom főztjével vette le az "urát" a lábáról - láncolta magához... - mertha valóban az lenne a fontos, akkor a pasik csakis és kizárólag a szakácsnőkbe lennének szerelmesek. Na meg sosem tartozott a főzés a kedvenceim közé. :)
Azért néha meglátok egy - egy jó receptet és azért finomat enni szeretek. Bár most nem igazán tudtam kiélvezni, de még főzök ilyet máskor is. :)
Gombás pulykapörkölt
Hozzávalók:
1 kg pulykahús
3 fej vöröshagyma
4 evőkan. olaj
2 evőkanál enyhén csípős mustár
1 kiskanál pirospaprika
3 dl zöldségleves
4 dl tejszín
2 dl száraz fehérbor
40 dkg csiperkegomba
1 csokor metélőhagyma
Elkészítés: az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, és rádobáljuk az apróra vágott pulykahúst. sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt és a piros paprikát is.
Felöntjük a borral, levessel, és főzzük 10 percig, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Közben előkészítjük a gombát, és azt is hozzáadjuk, majd készre főzzük.
Isteni finom! :)
A receptet az egyik Burdámban találtam, de picit változtattam rajta. Ja, és most a hagyma elmaradt a végéről, mert most nem az újhagyma ideje van, de viszont 4 fej hagymával készült a pörkölt.
Galuska illik hozzá, bár én most rizzsel tálaltam, mert nem voltam jól a héten, nem akartam a galuskával bajlódni.
Azért néha meglátok egy - egy jó receptet és azért finomat enni szeretek. Bár most nem igazán tudtam kiélvezni, de még főzök ilyet máskor is. :)
Gombás pulykapörkölt
Hozzávalók:
1 kg pulykahús
3 fej vöröshagyma
4 evőkan. olaj
2 evőkanál enyhén csípős mustár
1 kiskanál pirospaprika
3 dl zöldségleves
4 dl tejszín
2 dl száraz fehérbor
40 dkg csiperkegomba
1 csokor metélőhagyma
Elkészítés: az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, és rádobáljuk az apróra vágott pulykahúst. sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt és a piros paprikát is.
Felöntjük a borral, levessel, és főzzük 10 percig, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Közben előkészítjük a gombát, és azt is hozzáadjuk, majd készre főzzük.
Isteni finom! :)
A receptet az egyik Burdámban találtam, de picit változtattam rajta. Ja, és most a hagyma elmaradt a végéről, mert most nem az újhagyma ideje van, de viszont 4 fej hagymával készült a pörkölt.
Galuska illik hozzá, bár én most rizzsel tálaltam, mert nem voltam jól a héten, nem akartam a galuskával bajlódni.
5 megjegyzés:
Hűűű, ez jól hangzik, megcsinálom majd én is!!! Köszi, hogy leírtad!
Na, azt hiszem én azért letesztelem itthon. Majd szólok milyen volt a fogadtatás. :)
Nagyon finomnak tűnik, ki fogom próbálni:)galuskával én sem mindig győzöm a családot, de imádjuk a tésztát is.
Kipróbáltuk! Iiiisteni volt!!!!!
Sőt! Ez lesz karácsonykor is! Köszönöm még egyszer!!!
De jó, örülök. :) Tényleg, újra kéne főzni nekem is...
Megjegyzés küldése