2 liter füstölt húslé
50 dkg karfiol
10 dkg kolozsvári szalonna
3 dkg liszt
fél fej vöröshagyma
egy csokor petrezselyem
2 dl tejföl
ételízesítő , vagy só
bors
levesbe való tészta
Megpirítjuk a szalonnát, ha szükséges, kis olajat tehetünk alá. (Ha nagyon húsos.) Rádobjuk a reszelt hagymát, megsózzuk, egy evőkanál lisztet hintünk rá, és egy ev.kan. petrezselyemzöldet. (Vagy egy csokor friss petr. zöldet, de azt a végén, hogy ne veszítse el a vitamintartalmát.) Felengedjük vízzel, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, és füstölt húslét. (Ez húsvétkor bőven van. :) ) Ha nincs éppen füstölt húslé, akkor ételízesítőt teszünk bele. Amikor a karfiol félig megfőtt, tehetünk bele csipetkét, vagy valami más levesbe való tésztát. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.
Az eredeti recept tojással elkeverve ajánlja a tejfölt, és citromlével a levest. Szerintem a tejföl megsavanyítja így is, és tojás nélkül is tápláló leves.
És nagyon finom. :)
Tegnap két percre belehallgattam a rádióba, ami a Sláger rádió frekvenciáján működik. Eléggé kiábrándító volt, hogy a csajszi próbált könnyed lenni és úgy olvasni fel az sms-eket, de szinte minden mondatba belegabalyodott.
Viszont a Class rádió csapata profi. Kellemes maradt a frekevncia. Az más kérdés, hogy a pénz diktál, akár mi is a KÖZ, a közösség véleménye, akikért szól a rádió. Mert hiába kereskedelmi adó - azért a vásárláshoz kedvet kéne csinálni... Mondjuk, én ezután is le fogom halkítani a rádiót reklám idején, meg egyik rádiónak sem voltam rajongója. Bár ezt a két adót hallgattam a leggyakrabban. És ha végképp nincs kedvem reklámot hallgatni, akkor megkeresem ezt
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése