Ezt a receptet már a múltkor beírtam, és az utolsó szavaknál volt egy 1 másodperces áramszünet. Csak a címe maradt meg. :P És egy napig nem tudtam netezni sem, aztán magától "visszajött".
Szóval, ez egy olyan recept, amit férjem Anyukájától kértem el, mert olyan finom. Amikor ő sütötte, porhanyós volt, teába áztatós. Amikor én, akkor nem, csak puha, és két nap alatt elfogyott.
Tojás is kell bele. Erről az jut eszembe, hogy vettem tojást, elkezdtem felütni őket, és a 7 db-ból 5 -nek kettős sárgája volt! Nem tudjátok, hogy ez mitől lehet?
Finn mézes
Hozzávalók:
1 kg rozsliszt
30 dkg vaj
30 dkg cukor
25 dkg méz
3 tojás
2 mokkáskanál gyömbér, szegfűszeg
2 mok.kanál fahéj
2 mok.kan. szódabikarbóna
A mézet a fűszerekkel felforraljuk, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Ha meghűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük a cukorral és hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Az egészet összegyúrjuk és egy napig állni hagyjuk.
Másnap vékonyra kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk belőle.
Kenés nélküli sütőlemezen sütjük, gyenge fokozaton. Én pl. ha kenyeret sütök, vagy más ilyesmit, akkor 25 percig sütöm 4-es fokozaton. Ezt a sütit 3-as fokozaton, és 2-3 percig.
Még mielőtt belekezdenétek, nézzétek meg az alábbi videot, mert nagyon hasznos tanácsokkal szolgál:
http://www.youtube.com/watch?v=jjmMO2E6Zfs
Jó munkát és jó szórakozást kívánok! :-)
Szóval, ez egy olyan recept, amit férjem Anyukájától kértem el, mert olyan finom. Amikor ő sütötte, porhanyós volt, teába áztatós. Amikor én, akkor nem, csak puha, és két nap alatt elfogyott.
Tojás is kell bele. Erről az jut eszembe, hogy vettem tojást, elkezdtem felütni őket, és a 7 db-ból 5 -nek kettős sárgája volt! Nem tudjátok, hogy ez mitől lehet?
Finn mézes
Hozzávalók:
1 kg rozsliszt
30 dkg vaj
30 dkg cukor
25 dkg méz
3 tojás
2 mokkáskanál gyömbér, szegfűszeg
2 mok.kanál fahéj
2 mok.kan. szódabikarbóna
A mézet a fűszerekkel felforraljuk, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Ha meghűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük a cukorral és hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Az egészet összegyúrjuk és egy napig állni hagyjuk.
Másnap vékonyra kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk belőle.
Kenés nélküli sütőlemezen sütjük, gyenge fokozaton. Én pl. ha kenyeret sütök, vagy más ilyesmit, akkor 25 percig sütöm 4-es fokozaton. Ezt a sütit 3-as fokozaton, és 2-3 percig.
Még mielőtt belekezdenétek, nézzétek meg az alábbi videot, mert nagyon hasznos tanácsokkal szolgál:
http://www.youtube.com/watch?v=jjmMO2E6Zfs
Jó munkát és jó szórakozást kívánok! :-)
2 megjegyzés:
Köszi a receptet, Gabicza mézese mellé megcsinálom ezt is.
A mézes biztosan nagyon finom lehet, a két tojássárgájáról én nem írnék semmit, mert akkor elmehetnék szereplőnek az "Összeesküvés elmélet" c. filmbe...
Megjegyzés küldése