2009. január 21., szerda

Kis kalandozás

Tegnap nem tartottam be az ígértemet, mert nem küldtem képeket a takaró aktuális állapotáról. Az a helyzet, hogy filmet néztünk, a férjem, a fiam és én. Nem akármilyen filmet; vicceset. Talán az a címe, hogy: BORAT. (Ha nem az, akkor majd javítom.) Egy kazahsztáni fiatalember kalandjait meséli el, (amerikai film) az amerikaiakkal. Sokat nevettünk, de nekem azért támadtak gondolataim (nő létemre ;) ). Tulajdonképpen a két világ közötti óriási kulturális különbséget mutatja be a film, illetve erre vannak alapozva a poénok.
Szerintem kicsit sok poént "lőttek el" a nőkkel szembeni bánásmódot, gondolkozásmódot hangoztatva. Ilyen észrevételt nem hallottam a férfi családtagjaim részéről, ez egy érdekes kérdés- majd este utánaérdeklődök. :)
Kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is- ha látta valaki a filmet.
A világot nem akarja megváltani, az biztos, de hát azt senki sem tudja. Mégis, a sok poén mellett is úgy éreztem, hogy ki van figurázva szerencsétlen kazah pasi- holott ő minden helyzetből mosolyogva integetett. Vagy tán épp ezért?
Vannak benne 18 éven felülieknek való részletek is, úgyhogy óvatosan a gyerekekkel.
Na, és még egy kitérő:
Már nem bírtam megállni, és én is varrtam Patchwork Pottery- féle teáscsészéket...





De most már jó leszek, és visszatérek a kötelező műfajhoz.

8 megjegyzés:

leda írta...

De szépek lettek! Én is láttam a filmet, illetve nem teljesen, a férjem nézte, én varrtam. De a véleményem ugyanez. Sőt, én sokszor erőltetettnek éreztem a poénokat, és persze nem is teljesen hitelesnek, ami a kultúrák közti különbséget illeti. Szóval nem került a kedvencek közé...
Kíváncsian várom a takarót!

lomaquilt írta...

Általában az amerikai filmek (függetlenül attól, hogy ott élő oroszokkal csinálnak filmeket!) úgy ábrázolják a volt SZU és keleteurópai embereket, mintha azok csodabogarak volnának. Hogy igazuk van-e? Hát ez kérdés. Minden relativ.

Zsukkata írta...

Nagyon csinosak :-)

egy anya írta...

Kezdek frusztrálódni...ezek a csészék is fantasztikusak! :-)

Endy írta...

Nèztem èn is a filmet mèg egy èvvel ezelott. A gyerekeimnek tetszett, nekem viszont egyàltalàn nem, nagyon eroltetett tulzott, nem is hìvnàm poènnak, s kèpzeld itt a mozi nèzokozonsège felàllt s otthagyta a filmet mèg a vège felè...nekem is turtoztetni kellett magamat a gyerekek miatt.

Hokata írta...

Sajna a filmet nem láttam, nem is tudtam nagyon az írásodra figyelni, mert a képek lekötötték a szememet. Nagyon pompásak lettek ezek a teás csészék, lelket simogatók a színei. Nekem is tetszenek ezek a Patchwork Pottery féle gyönyörűségek.
Várom a takaród alakulását is.
Szép napot Neked!

Bea írta...

Köszönöm, lányok a hozzászólásokat!
Azt még kifelejtettem, hogy rondán beszélnek a filmben- ezt én nem szeretem. Na nem végig, csak mára annyira elharapózott a trágár beszéd, hogy már szinte észre sem vesszük.
Konkrétan valóban azt gondolom, hogy azok a kis népek, akiket így kifiguráznak, nem ezt érdemlik. A film elején a zene nagyon jó volt- imádom a keleti zenéket- de kb. ennyit mutatott be a kultúrájukból , mintha nem is lenne más. Pedig vannak nagyon értékes és szép dolgok, csak azokat eldugják a nyilvánosság elől. Jó, nem egy művelődéstörténeti darabot láttunk, azt elfogadom. De ha viccel valaki, akkor úgy kéne, hogy ne a másik kárára. Vagy ha magából is hülyét csinál- akkor fifti-fifti. Ill. fair play, hogy külföldiül is magyarázhassak. :)

Bea írta...

Andy: Ez tök jó, hogy így kimutatják az emberek a véleményüket! Nálunk már annyira le vannak amortizálódva, belefásulva, demoralizálva... hogy a nagy többségnek eszébe sem jut ilyesmi. :(

Grün und elegant auf DaWanda
Mini_logo

Entdeckt auf DaWanda

Von: granatalma

Grün und elegant

DaWanda Shop-Widget
Related Posts with Thumbnails

Followers

Labels

ablakképek (1) adventi (1) ajándék (15) alkotás (1) angyalkák (5) anyagok (3) anyukám (3) applikáció (3) apróságok (13) asztalterítő (1) babajáték (2) barátság (4) barna (2) bartell (1) basanadrág (2) blúz (1) címke (1) csak úgy (10) csere-bere (1) csíksomlyó (1) dekoráció (3) díszítés (1) dühöngés (4) édesség (1) egérke (1) egész ruha (6) egészségünk (10) ékszer (2) ékszerek (5) eladó (1) eladó textilek (2) elköltöztem (1) élmények (1) emlékek (1) emlékezés (1) érdekességek (2) erdélyi kirándulás (4) események (13) esküvő (2) eszközök (2) etsy (2) éves terv (1) ezmegaz (1) fali tároló (1) faliképek (4) faliszőnyeg (5) fárasztó (1) festés (2) figurák (1) film (4) fogyókúra (1) foltvarrás (139) fonalak (1) fotók (2) függöny (3) függőségek (1) gerinctorna (2) gondolatok (26) gyerekdolog (15) gyerekeknek (5) gyerekrajz (2) gyerekruha (1) gyöngyök (3) gyümölcskenyér (1) házi áldás (4) helyipénzek (1) hétköznapok (1) hímzés (1) hitelek (1) hittan (4) horgolás (13) humor (10) húsvét (4) húsvéti (1) illusztráció (1) indiai anyagok (2) influenza (1) internet (1) japán táska (8) játék (21) jelképek (6) kacagva angolul (1) kalandok (3) kámzsa (1) karácsonyi (26) kék (1) kék ruha (2) kelta technika (1) kert (2) kiállítás (6) kifesthető (3) Kipécézve (1) kirándulás (7) kitűzők (3) könyv (1) környezet- és varróbarát bevásárlótáska (3) környezetbarát megoldás (1) kötés (33) közérdekű (3) kreatív (4) kutya (1) lakberendezes (1) lakberendezés (2) macska (4) macskaszemes (1) mandala (3) maradék felhasználása (1) mesés blog (1) mikulás (1) motívumok (6) munkafolyamat (17) narancsos (2) német (3) népművészet (9) neszeszerek (13) női dolgok (1) női felső (1) nyári (1) nyárias (1) nyelvtanulás (2) nyereményjáték (1) okos válasz- szép ajándék (1) online oktatás (1) online tanterem (1) otthon (3) ötletek (7) P.I.F. (1) pályázat (1) papírmunka (3) parna (1) párna (8) párnák (16) pasis anyagok (3) patchwork (1) pénztárcák (3) pénzügyek (5) perzsa minta (2) PPO (1) procionos festés (3) rajz (6) receptek (21) régiség (2) rendezvény (1) rendezvények (1) retro (1) romantikus (1) rózsa (1) rózsás (1) rózsaszín (1) ruha (3) ruhadíszítés (4) sablon (4) sapka (2) selyemfestes (3) selyemfestés (25) selyemkendő (3) shabby chick (1) sorsolás (1) sport (2) stílus tanácsadás (1) sütemény (1) szabad gépi tűzés (17) szabadkaros tűzés (5) szabás-varrás (2) számláló (1) szecesszió (1) szeminol-technika (1) szerelem (1) színezhető (1) szív (1) szökőkút (1) szüret (1) szütyő (1) takaró (11) tartók (6) táska (78) táska foltvarrás (2) táskák (59) tavaszi (3) tavaszi dekoráció (1) tél (3) templom (1) tények (1) tervek 2009 -re (1) testtáska (2) textilfestés (3) textilművészet (1) történet (13) tulipános (1) tunika (1) új honlap (1) újrahasznosítás (2) usb-re csatlakoztatható pohármelegítő (1) ügyek-bajok (4) vállon átvetős (2) varrás (9) vásár (7) védekezés az influenza ellen (5) vicces (53) vidám (1) virág motívumok (2) virágok (2) virágos (2) viselet (2) webkamera (1) zöldes (1)