2009. július 19., vasárnap

úti élmények

A fényképeket akkor töltöm fel, amikor hazaértem, mert most egy internet cukrászdából írok. 

Rebiéket levittem Vigántpetendre, pénteken. Szép helyen laknak, és ha eső esik, le fogják takarni a sátrukat takarófóliával, a víz meg amúgy is lefelé folyik, és ők a magaslaton állítottak sátrat. Nem is állítottak- dobtak. :) Nagyon előkelő volt, hogy Rebi egy laza mozdulattal eldobta a sátrat, az perdült- fordult, és a műanyag váz felállt, mintha egész becsomagolt ideje alatt csak erre várt volna. :)

Este fejgörcs a huzattól, amit a kocsiban csináltam...

Szombaton elindultunk Akaliba, persze, a legnagyobb viharban... de még így is gyönyörű volt a Balaton. (Képek holnap, remélhetőleg.) Tihanyban találtunk egy szabadstrandot- csodálkoztam, hogy ilyen van még. Egyébként gyönyörű utak vannak és szinte a víz mellett lehet kerékpározni, néha megszakítva egy -egy fürdéssel...

Itthon a ház előtt leállt az elektronika a kocsiban. Nem baj, van nálam franciakulcs- megigazítottam az aksit, beparkoltam klasszul. 

Ma reggel következett a szokásos bevásárló körút Anyukám részére, indulás, stb. Egyszer csak elkezdett lelassulni a kocsi és az egyik legforgalmasabb körforgalomban megadta magát- nem ment tovább. Szerintem irtó ügyi voltam, hogy az utolsó pár másodpercben bekormányoztam középre, és így elfértek mellettem a kocsik mindkét sávban. :) 

És irtó rendesek voltak az autósok- többen megálltak segíteni- csak akkor még azt hittem, hogy majd én a kis franciakulcsommal megoldom a problémát. :P  Hát, nem sikerült. Végül autómentőt kellett hívni, bevontatták a szerelőhöz, aztán mentek mentni az autómentőt is ... Hát itt tartok most.

Egyébként, tavalynyáron is elromlott a kocsi, amikor itt jártam, meg a tavasszal is- ez most már a harmadik eset. Szerintem Veszprém elektromos kisugárzása nem tesz jót a kocsimnak- majd váltott kocsikkal fogok közlekedni. :) 

És amíg vártam az autómentőt, kikanyarodott elém egy külföldi rendszámú szuper kis lakókocsi.

Kiszáll a jól karbantartott, mosolygós, szimpatikus 60-as bácsi, és mondja nekem, hogy gud moning. Mondtam én is bátran.  :) Aztán megkérdezte, hogy: "Budapest?" Én ránéztem az előttem lévő táblára, és tökéletes angolsággal kinyújtottam a karomat, és mutattam, hogy merre. "These?" - kérdezte a bácsi. "zisz"- feleltem. Aztán dícsértem magamat, hogy nem ijedtem be az angol szóra- a legtöbben bepánikolnak ilyenkor, hiába tanultak már éveken át angolul. Aztán előrébb sétáltam- volt időm, mert többször is fordult az autómentős srác ... aztán megnéztem jobban a táblát, és észrevettem, hogy szegény bácsit az ellenkező irányba irányítottam. :P

Kénytelen voltam megvígasztalni magam: végül is, nem nagy gond, mert lakókocsival van- gondolom vagy szabadságát tölti, vagy nyugdíjas- nem mindegy naki, hogy hol állítja le a lakókocsit? Szegény funtineli boszorkány barlangról járt barlangra és kibírta. :P Róla egyébként megtudtam, hogy Vass Albert létező személyről formálta az alakját. 

Mindenki megnyugtatására közlöm, hogy az általam megadott irányból is el lehet jutni Pestre- csak egy kicsit körbe kellett menni- mondta az autómentős ember. :)

8 megjegyzés:

zazálea írta...

1. nekünk is ilyen sátrunk van, kettő is, nagyon praktikus, nem ázik be, remek.

2. ahol a tihanyi szabadstrand van, ott van felette a mi házunk, képzeld, arra jártál, remélem, érezted! :o)))))

mmama írta...

Drága Bea ! nagyon sajnálom ami az autóval történt, már a multkori malőrt is olvastam.
Egy kis mosolyt fakasztottál az arcomra,mert eszembe jutottak az én hasonló történeteim.
Az enyémek mind télen voltak.
Nagyon jól bevált trükk a felnyitott motorház tetőnél belehajolva kutakodni.........nincs az az egyedül jövő férfi aki nem állna meg.
Hozzáteszem szívesen jártam /rok
szoknyában.
Akkor mikor Ő is behajol és köszön, már megállt mindegy hány éves vagyok.:))))

Abile írta...

Nekem is mosolyognom kellett a leírtakon! Szimpatikus dolog, hogy nem estél kétségbe... nekem még mindig az első reakcióm ilyen esetekben a pánik, hogy mi lesz velem, ha?? :o))

Lenka írta...

No, mi is voltunk Veszprémben, Kőszegről hazafelé jövet. Az Állatkertet szerettük volna megnézni, de képtelenség volt. Annyian voltak a látogatók, gondolom a Balatonról jöttek át alternatív programként, h az állatok kiszorultak a kertjükből!:o)

Monika írta...

Bea: te aztán vagány nőci vagy!!!!:))tetszik nagyon a pozitív hozzáállásod!
Jókat mosolyogtam...bocs.:)nem a kocsi leállásán,hanem ahogy a problémát lazán kezelted.Tényleg ügyi vagy!!!!:)

lomaquilt írta...

Pénteken a nagy melegben a Moszkva téren lerobbant egy kocsi és mellette állt a tulajdonosa egy 60 körüli bácsi. Kérdi a férjem, miért áll és ilyenkor mit csinálna egy szőke nő. Mondom ezért jó "szőke" nőnek lenni, biztos megáll valaki (márcsak azért, hogy a forgalmat ne zavarja) segiteni. Szegény bácsi szerintem sokáig állhatott ott. Különben Balatonföldváron is van egy szabadstrand és nagyon kultúrált. Nagyon helyes igy is sokat fizetnek a háztulajdonosok.

Bea írta...

Lányok!
Én szeretek autózni. Viszont, ha beszélgetek közben, akkor nem tudok olyan jól odafigyelni. És ha hibázok, akkor a legjobb recept egy széles mosollyal elnézést kérni. :)
Mondjuk, most nem hibáztam, csak éppen akkor mondták fel az alkatrézsek a "szolgálatot"- 42 000 Ft-ba került a mentés, javítás...
Most már itt vagyok Pesten. :)
Remélem, hogy az idős bácsi is talált megoldást, én is láttam több lerobbant járművet is, útközben, Pesten. Mondjuk, ha én állnék meg valakinek segíteni, abban nem lenne sok köszönet. :)

Bea írta...

Zaza: csak szelet éreztem, meg, hogy milyen jó lenne visszajönni ide...

Grün und elegant auf DaWanda
Mini_logo

Entdeckt auf DaWanda

Von: granatalma

Grün und elegant

DaWanda Shop-Widget
Related Posts with Thumbnails

Followers

Labels

ablakképek (1) adventi (1) ajándék (15) alkotás (1) angyalkák (5) anyagok (3) anyukám (3) applikáció (3) apróságok (13) asztalterítő (1) babajáték (2) barátság (4) barna (2) bartell (1) basanadrág (2) blúz (1) címke (1) csak úgy (10) csere-bere (1) csíksomlyó (1) dekoráció (3) díszítés (1) dühöngés (4) édesség (1) egérke (1) egész ruha (6) egészségünk (10) ékszer (2) ékszerek (5) eladó (1) eladó textilek (2) elköltöztem (1) élmények (1) emlékek (1) emlékezés (1) érdekességek (2) erdélyi kirándulás (4) események (13) esküvő (2) eszközök (2) etsy (2) éves terv (1) ezmegaz (1) fali tároló (1) faliképek (4) faliszőnyeg (5) fárasztó (1) festés (2) figurák (1) film (4) fogyókúra (1) foltvarrás (139) fonalak (1) fotók (2) függöny (3) függőségek (1) gerinctorna (2) gondolatok (26) gyerekdolog (15) gyerekeknek (5) gyerekrajz (2) gyerekruha (1) gyöngyök (3) gyümölcskenyér (1) házi áldás (4) helyipénzek (1) hétköznapok (1) hímzés (1) hitelek (1) hittan (4) horgolás (13) humor (10) húsvét (4) húsvéti (1) illusztráció (1) indiai anyagok (2) influenza (1) internet (1) japán táska (8) játék (21) jelképek (6) kacagva angolul (1) kalandok (3) kámzsa (1) karácsonyi (26) kék (1) kék ruha (2) kelta technika (1) kert (2) kiállítás (6) kifesthető (3) Kipécézve (1) kirándulás (7) kitűzők (3) könyv (1) környezet- és varróbarát bevásárlótáska (3) környezetbarát megoldás (1) kötés (33) közérdekű (3) kreatív (4) kutya (1) lakberendezes (1) lakberendezés (2) macska (4) macskaszemes (1) mandala (3) maradék felhasználása (1) mesés blog (1) mikulás (1) motívumok (6) munkafolyamat (17) narancsos (2) német (3) népművészet (9) neszeszerek (13) női dolgok (1) női felső (1) nyári (1) nyárias (1) nyelvtanulás (2) nyereményjáték (1) okos válasz- szép ajándék (1) online oktatás (1) online tanterem (1) otthon (3) ötletek (7) P.I.F. (1) pályázat (1) papírmunka (3) parna (1) párna (8) párnák (16) pasis anyagok (3) patchwork (1) pénztárcák (3) pénzügyek (5) perzsa minta (2) PPO (1) procionos festés (3) rajz (6) receptek (21) régiség (2) rendezvény (1) rendezvények (1) retro (1) romantikus (1) rózsa (1) rózsás (1) rózsaszín (1) ruha (3) ruhadíszítés (4) sablon (4) sapka (2) selyemfestes (3) selyemfestés (25) selyemkendő (3) shabby chick (1) sorsolás (1) sport (2) stílus tanácsadás (1) sütemény (1) szabad gépi tűzés (17) szabadkaros tűzés (5) szabás-varrás (2) számláló (1) szecesszió (1) szeminol-technika (1) szerelem (1) színezhető (1) szív (1) szökőkút (1) szüret (1) szütyő (1) takaró (11) tartók (6) táska (78) táska foltvarrás (2) táskák (59) tavaszi (3) tavaszi dekoráció (1) tél (3) templom (1) tények (1) tervek 2009 -re (1) testtáska (2) textilfestés (3) textilművészet (1) történet (13) tulipános (1) tunika (1) új honlap (1) újrahasznosítás (2) usb-re csatlakoztatható pohármelegítő (1) ügyek-bajok (4) vállon átvetős (2) varrás (9) vásár (7) védekezés az influenza ellen (5) vicces (53) vidám (1) virág motívumok (2) virágok (2) virágos (2) viselet (2) webkamera (1) zöldes (1)