Juhtúrós rakott burgonya
(Más néven krumpli, székelyesen: pityóka, 2 év körüli gyermeknél- spec. a sajátomnál- : kumli)
Hozzávalók: 1 kg. burgonya
20 dkg. juhtúró
2 fej hagyma
1 pohár tejföl
4 db. kemény paradicsom
10 dkg. füstölt vagy trapista sajt
só, bors, vaj
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk.
A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal.
A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük.
A tepsi alját vékonyan bekenjük vajjal és rászeleteljük a burgonya egyik felét.
Erre következik a juhtúró, paradicsom, hagyma, majd végül egy réteg burgonya újból.
Végül ráöntjük a tejfölös masszát és fél óráig sütjük.
A recept ír sózást is, de ha sós a juhtúró, akkor nincs rá szükség.
Az előbb jártam Varázsolló oldalán és meghatódva tapasztaltam, hogy az egyik táskám megihlette. :) Olyan jó érzés ez, főleg abban a helyzetben, hogy nem varrónő-suliba jártam. Csak néha tanfolyamra, vagy táborba egyszer, Karcagra... Igaz, a neten is sokat tanulok. De azért a Macskás táska saját találmány. :)
Most itt üzenem Miss Scottynak, hogy olvasom a blogját, csak valamiért nem tudok kommentet írni, pedig már többször szerettem volna.
Most pedig rohanok mindent bekapkodni az eső elöl. :)
Elnézést kérek: a felhőszakadás elöl. :)
Most itt üzenem Miss Scottynak, hogy olvasom a blogját, csak valamiért nem tudok kommentet írni, pedig már többször szerettem volna.
Most pedig rohanok mindent bekapkodni az eső elöl. :)
Elnézést kérek: a felhőszakadás elöl. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése