
Hozzávalók:
3 db. közepes nagyságú padlizsán
6-8 zöldpaprika
6-8 paradicsompaprika
0,5 kg. paradicsom
2 nagy fej hagyma
3 dl olaj
só, ízlés szerint
A padlizsánokat, paprikákat sütőben megsütjük.

Én a 2-es fokozaton szoktam. Amikor átsültek, lehúzzuk a héjukat- jó kis babra munka, de megéri, mert télen csak elővesszük a kis üvegeket és kenyérre kenve kitűnő, tápláló reggeli.
Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, és a héja nélküli, apróra darált padlizsánt, paprikát beletesszük, kevergetjük.

A paradicsomot fél percre forró vízbe dobjuk, hogy a héja könnyen leváljon, és meghámozzuk, felaprítjuk azt is, és bele a többihez a fazékba.

Sózzuk, pár percig együtt forraljuk a szószt, majd kis üvegekbe szedjük és vízgőzben tartósítjuk.
Ha télen elővesszük- bár nálunk már másnap terítékre kerül olykor :) , vigyázzunk, hogy hamar fogyjon el, mert felbontva nem áll el sokáig.

Nálunk nagyon fogy- igaz, én igyekszem nem bolti felvágottat venni reggelire, vacsorára. Házi kenyérrel a legfinomabb. :)
5 megjegyzés:
Nagyon-nagyon finom lehet!
Épp most gondolkoztam mi legyen a plusz padlizsán termésből???- épp frissült a blog-ajánlód!!!:)
Köszönöm a receptet! :)
Látom, nálatok is kedvenc a zakuszka, én (fél)ipari mennyiségben készítem mindig, mint ahogy legutóbb is tettem. :-))
Bea, nagy kedvencemről írtál!
Az idén már kétszer is készítettem.
Remélem, hogy marad belőle télire is, mert rendszeresen ezt eszem reggelire./legjobban piritóson szeretem/
Cicvarek: azt hizsem, jövőre én is nagyban fogom csinálni. :)
Csutkailda: nekem is dugdosnom kell, hogy télire maradjon. :) ma csináltam másodszor, az idén. Holnap paradicsomlé készül, meg aszalt szilva. Remélem, a készítője nem készül ki. :)
Jövő héten már tényleg varrok. :)
Nálunk is nagyon fogy, én is ipari mennyiségben készítettem idén, ami azt jelenti, hogy 6 kg hagymával kezdtem :) Tényleg elég pepecs, babra munka, de mindenképpen megéri :)
Megjegyzés küldése