- de kis változtatásokkal lehet húsmentesre alakítani. Sok étel a fűszerezés miatt nagyon finom, nem éppen azért, mert ilyen, meg olyan hús van benne. Ez egy köret, amit mi szeretünk. Ami nem emlékeztet a régi, menzán kapott agyonfőzött, ízetlen káposztára.
Hagymás káposzta
Hozzávalók:
400 gr. Fejeskáposzta
150 g hagyma
50 g húsos, füstölt szalonna
1 ágacska friss rozmaring (bár szárítottal is finom)
min. 1 gerezd fokhagyma
2 ek. Olaj
ételízesítő, só, bors, szerecsendió,
1 dl fehér bor
A szalonnát és a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és rádobjuk a legyalult káposztát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, aláöntjük a bort és lassú tűzön megpároljuk.
Sült hurkához és kolbászhoz szoktam adni, valamilyen krumplikörettel.
Nagyon-nagyon finom!
2 megjegyzés:
Hmmm... dejó, hogy ebéd után vagyok! :o)) Isteni lehet!
Azt hittem, hogy csak úgy eszed! Azért csodálkoztam, hogy nem éppen böjti.
Megjegyzés küldése