Többen kérték már tőlem a padlizsánkrém receptjét. Mindenkinek lazán és nyugodtan mondtam, hogy fent van a blogomon. Hát, izéééé- bocsi, most fog felkerülni.
Hozzávalók:
annyi padlizsán, amennyi felfér a tűzhely sütőlapjára. Nekem 8. Mármint, ha közepes nagyságú. Ha kisebbek, akkor 10.
só,
bors
vöröshagyma vagy lilahagyma
aki szereti, annak fokhagyma
majonéz, min. egy kis üveggel. Erdélyben olajat öntöttek hozzá, amennyit felvett. Jó sokat fel tud venni- én olaj helyett használom a majonézt.
A padlizsánokat a sütő 2-es fokozatán kb. 2 órahosszat sütöm. Jól meg kell nézni, hogy atövénél is átsült-e? A sütési idő közepén egyszer meg kell fordítani a padlizsánokat.
Igazán finom, füstös aromát kap a padlizsán, ha grillen sütjük.
Ha megsült, a héját lehúzzuk. Késsel, vagy kanállal... állítólag jót tesz neki, ha kicsorgatjuk a barna levét, mert az egy kicsit kesernyéssé teszi.
Én a masszát botmixerrel összeturmixolom, és beleteszem az ízesítőket. A hagymát apróra vágom, de azt nem turmixolom össze.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Fonás
12 órája
2 megjegyzés:
Szia Bea :-) Napsütéses reggelt Neked :-)
A padlizsánkrémet én is imádom! Sütés előtt meg szoktam szurkálni villával, mert már jártam úgy, hogy szétrobbant a sütőben a belső nyomástól... :-(
Majonézzel még nem próbáltam, hagyományosan olajjal készítem és fokhagymával :-) Botmixerrel nyomatom én is.
Lassan itt a szezonja... nyami kipróbálom a majonézes változatot is az biztos!
Erdélyben, ha olajat adnak hozzá, akkor általában ecettel savanyítják is. A másik változat pedig, amikor majonézzel keverik ki :) Az összeaprításra szoktak műanyag vagy fából készült dolgot használni, mert azt mondják, hogy a fémtől megkeseredik. Nem mellesleg én mind a két variációt imádom :)))
Megjegyzés küldése