Most, miután bekrémeztem nagggyon kiszáradt kezeimet, és nem tudok varrni, leírom azt a receptet, amit én találtam ki, és nagyon finom lett. Igaz, állítólag létezik már ilyen leves, de azért leírom a receptjét, mert messze élő lányaim, ha fellapozzák a blogomat... itt megtalálhatják a családi kedvenceket. :)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
4 db. közepes krumpli
3 evőkanál olívaolaj
pirospaprika, só, bors, ételízesítő, petrezselyemzöld
tejföl
2 evőkanál liszt
pászka gombócdara
Az olívaolajat beleöntöm egy lábosba, a vöröshagymát kockákra vágom, rádobom az apróra vágott répát, és kicsit megpirítom. Felöntöm vízzel, (kb.2 l.) kis ételízesítőt teszek bele, és amíg felforr , előkészítem a krumplit. Apró kockákra vágom és beleteszem a levesbe. Közben a leírás szerint elkészítem a gombócdarát, és kb. 20 perc állás után beleteszem a gombócokat is a levesbe. Miközben főnek a gombócok, behabarom a levest tejföllel és két evőkanál liszttel.
Közben lelkiismeretesen kostólgatom a gombócokat, hogy vajon megfőttek-e már? :)
Nagyon egyszerű és még a fiamnak is ízlett, aki egyébként húst hússal eszik és még hússalátát is kér hozzá... Hát erre a levesre azt mondta, hogy ilyent csináljak 2 nap múlva is. :)
Egyébként mi szeretjük a tejföllel habart leveseket, meg a tejszínes leveseket...
Az előbb elfelejtettem, de mivelhogy 3 Zsuzsa nevű állandó olvasóm is van, és ez felelősségel jár ;) : Minden kedves Zsuzsának sok boldogságot kívánok ! :)
Heti HV
6 órája
3 megjegyzés:
Köszönet a többiek nevében is :-)))
nagyon jó recept. ))) A végére azért marad a gombócból a levesben is?
Igen, persze- előre látó háziasszony jó sokat tesz mindenből. :)
Megjegyzés küldése