2009. szeptember 20., vasárnap

Vasárnap délután

Ki kellett valahogy "heverni" a hétvégét, úgyhogy elmentünk a párommal egy kis kirándulásra.
Egyébként nem történt semmi különös, csak új célokat tűztem ki magam és a gyermekeim elé, és ez mindig vérnyomás és hangszín emelkedéssel jár, meg küzdelmekkel, meg csatákkal, úgyhogy tulajdonképpen jó volt betérni ebbe a templomba, ahol egy idős bácsi orgonált, egy esküvő nyomait láttuk, meg Sárkányölő Szent Györgyöt, és közben eszembe jutott, hogy általános iskolás koromban mennyire érdektelen voltam templomok és egyéb régiségek látogatásakor. Mennyire untam, merthogy semmi közöm nem volt sem Jézushoz, sem Máriához, sem senkihez, akik körülvették őket. Ma meg milyen jó volt sétálni a templomban és megnyugodni. Igaz, istentiszteletre sem járok 10 éve, mert ha elmegyek, akkor nagyon magamra veszem a mondanivalót- a prédikációt- és nem tudok mit kezdeni vele. Mert ha hitoktatnék, akkor tudnám: nekem is erre kell tanítanom a csemetéket. De így valahogy unalmas, hogy én csak ott ülök, és van, ami visszacseng a fősuliról, van, ami biztos új lenne, mert 10 év alatt jócskán felejt az ember- én meg pláne.
Most éppen templomot építenek a községünkben a reformátusok, és azon gondolkoznak, hogy festett famennyezetet készítessenek-e velem, vagy akár közösségi munkában? Én remek ötletnek tartom, és felérne egy csodával, hogy a mai helyzetben épül is valami, ami érték, és nem tudja a kormány elherdálni.
Szóval, ma sem varrtam- na de szabtam azért. Fogok néhány ruhát varrni magamnak most a napokban.
Ja igen, senki sem szalmonellás a családban. :)
Nem írom meg, hogy hol jártunk, hátha lesz kedvetek találgatni. :)
Szívesen leírnám még, hogy milyen próbáknak voltam kitéve a hétvégén, amikoris úgy döntöttem, hogy megtanítom főzni a lányomat. de nagyon hosszú lenne, majd talán máskor. :)








9 megjegyzés:

Monika írta...

Festett famennyezetet csinálnál?????Ez fantasztikus lenne!!!!Nincsen szebb a festett templomoknál!!!!!!Drukkolok!Jó lenne,ha összejönne!

zazálea írta...

Bea, ne harcolj, ill. harcolj, de ne úgy, hogy emészd magad közben. Jó vicc, okos vagyok, mi? Meglátod, egy kis idő és a lánykád fog főzni, meg mindent csinálni, csak ... MÉG nem. De változik, csak ki kell várni.
Mi is várunk, harcolunk is eleget, nekem is volt a hétvégén vitám a Legkisebb ebadtával, én is jól felhúztam magam, mi moziba mentünk, szóval, értem én, amit mondasz, csak nyugtatni próbállak. :o))

leda írta...

Vác?
Hú, fantasztikus, amit írtál! Drukkolok! :)

Bea írta...

Mammka: köszi a drukkolást. :)
Zaza: igen, lehet, hogy nem jól csinálom, hogy egyszer csak döntésre jutok valamiben, ami már régóta érlelődik bennem és problémát okoz, meg meg kell oldani- de ilyen vagyok. Aztán kiheverem. :)
Leda: Igen, Vác. :)Nem ostromoltatok a válaszokkal. :)
Ja, köszi a drukkolást. :)

Juhizs írta...

Az én lányom akkor adta főzésre a fejét, amikor nyílni kezdett a szívében a szerelem virága... tehát várj türelemmel :-)

Bea írta...

A lánykám már az oviban szerelmes volt, és azon tanakodott, hogy kivel miért igen, miért nem... - úgyhogy biztos, ami biztos, én megtanítom- min. főzni. :)
Igaz, közben oltári nagy lelkiimeretfurdalást kell érzenem, hogy "dolgoztatom", de valahogy azért mégis. :)

Juhizs írta...

Helyes, ha tanítod, én csak arra akartam utalni, hogy ÖNKÉNT és DALOLVA akkor fog igazi erőbedobással, mikor villantani akar majd a szeretett ifjú előtt. :-)
Én például útban vagyok a saját konyhámban időnként - hál' istennek ;-)

Vállalkozásom megszűnt írta...

Nagy fába vágtad a fejszédet! Festeni is tudsz? Szerintem Egerben van a templom, de nem biztos.

Bea írta...

Még nem bíztak meg vele, csak hallottam, hogy gondolkodnak rajta. Az első szakmám porcelánfestő, a székelybútorfestést többek közt Csernátonban tanultam, és Magyarországon nagyon sok ilyen festett kazettás templom van. :)Tartottam szakköröket, vezettem foglalkozásokat táborokban, és voltak nagyobb megrendelséeim is, csak vagy a gyerekek voltak kicsik, vagy éppen főiskolára jártam, úgyhogy a nagyobb munkákat nem vállaltam el akkoriban. Ma is hiányzik a festés, a maga könnyedségével - könnyed ecsetvonások, meg ilyesmi.... Mindig tervezem is, hogy na ajövő héten festek valamit...

Grün und elegant auf DaWanda
Mini_logo

Entdeckt auf DaWanda

Von: granatalma

Grün und elegant

DaWanda Shop-Widget
Related Posts with Thumbnails

Followers

Labels

ablakképek (1) adventi (1) ajándék (15) alkotás (1) angyalkák (5) anyagok (3) anyukám (3) applikáció (3) apróságok (13) asztalterítő (1) babajáték (2) barátság (4) barna (2) bartell (1) basanadrág (2) blúz (1) címke (1) csak úgy (10) csere-bere (1) csíksomlyó (1) dekoráció (3) díszítés (1) dühöngés (4) édesség (1) egérke (1) egész ruha (6) egészségünk (10) ékszer (2) ékszerek (5) eladó (1) eladó textilek (2) elköltöztem (1) élmények (1) emlékek (1) emlékezés (1) érdekességek (2) erdélyi kirándulás (4) események (13) esküvő (2) eszközök (2) etsy (2) éves terv (1) ezmegaz (1) fali tároló (1) faliképek (4) faliszőnyeg (5) fárasztó (1) festés (2) figurák (1) film (4) fogyókúra (1) foltvarrás (139) fonalak (1) fotók (2) függöny (3) függőségek (1) gerinctorna (2) gondolatok (26) gyerekdolog (15) gyerekeknek (5) gyerekrajz (2) gyerekruha (1) gyöngyök (3) gyümölcskenyér (1) házi áldás (4) helyipénzek (1) hétköznapok (1) hímzés (1) hitelek (1) hittan (4) horgolás (13) humor (10) húsvét (4) húsvéti (1) illusztráció (1) indiai anyagok (2) influenza (1) internet (1) japán táska (8) játék (21) jelképek (6) kacagva angolul (1) kalandok (3) kámzsa (1) karácsonyi (26) kék (1) kék ruha (2) kelta technika (1) kert (2) kiállítás (6) kifesthető (3) Kipécézve (1) kirándulás (7) kitűzők (3) könyv (1) környezet- és varróbarát bevásárlótáska (3) környezetbarát megoldás (1) kötés (33) közérdekű (3) kreatív (4) kutya (1) lakberendezes (1) lakberendezés (2) macska (4) macskaszemes (1) mandala (3) maradék felhasználása (1) mesés blog (1) mikulás (1) motívumok (6) munkafolyamat (17) narancsos (2) német (3) népművészet (9) neszeszerek (13) női dolgok (1) női felső (1) nyári (1) nyárias (1) nyelvtanulás (2) nyereményjáték (1) okos válasz- szép ajándék (1) online oktatás (1) online tanterem (1) otthon (3) ötletek (7) P.I.F. (1) pályázat (1) papírmunka (3) parna (1) párna (8) párnák (16) pasis anyagok (3) patchwork (1) pénztárcák (3) pénzügyek (5) perzsa minta (2) PPO (1) procionos festés (3) rajz (6) receptek (21) régiség (2) rendezvény (1) rendezvények (1) retro (1) romantikus (1) rózsa (1) rózsás (1) rózsaszín (1) ruha (3) ruhadíszítés (4) sablon (4) sapka (2) selyemfestes (3) selyemfestés (25) selyemkendő (3) shabby chick (1) sorsolás (1) sport (2) stílus tanácsadás (1) sütemény (1) szabad gépi tűzés (17) szabadkaros tűzés (5) szabás-varrás (2) számláló (1) szecesszió (1) szeminol-technika (1) szerelem (1) színezhető (1) szív (1) szökőkút (1) szüret (1) szütyő (1) takaró (11) tartók (6) táska (78) táska foltvarrás (2) táskák (59) tavaszi (3) tavaszi dekoráció (1) tél (3) templom (1) tények (1) tervek 2009 -re (1) testtáska (2) textilfestés (3) textilművészet (1) történet (13) tulipános (1) tunika (1) új honlap (1) újrahasznosítás (2) usb-re csatlakoztatható pohármelegítő (1) ügyek-bajok (4) vállon átvetős (2) varrás (9) vásár (7) védekezés az influenza ellen (5) vicces (53) vidám (1) virág motívumok (2) virágok (2) virágos (2) viselet (2) webkamera (1) zöldes (1)