2009. szeptember 15., kedd

Ha sokat kell ülnöd...

... és kímélni szeretnéd a gerincedet, akkor használj pl. ilyen párnát (dinamikus légpárna) !



Pici apró mozgásokra készteti a gerinc melletti izmokat, s ennek következtében nem fognak begörcsölni, nem keményednek meg, nem lesz izomfeszülés. Nekem a fizioterápián javasolták. Egészségeseknek is ajánlott, az ép gerinc megtartása végett. Sok gerincprobléma serdülőkorban kezdődik, és 40 éves kor körül produkál tüneteket. Bár van, amikor csak úgy, a semmiből- de legalábbis az orvosok nem tudják az okát. Kezdek jártas lenni a témában- tegnap ez ügyben böngésztem a netet.
Közben eljött az az idő, hogy elmondhatom: befejeztem a zakuszka készítést az idénre. (Azt hittem, sosem lesz vége. :P )
Holnap véget ér a fizioterápiám, lassan újra tudok varrni is. (Talán még táncolni is. :) )
Sajnálom hogy elment, meghalt megint egy nagyszerű ember: Patrick Swayze . Nem igazán érdekel a sztárok magánélete, de ő nekem egy pozitív kisugárzású, jó, nyugodt, derűs ember volt. Ha hinnék a reinkarnációban, és még egyszer születhetnék, táncosnő szeretnék lenni. :)

13 megjegyzés:

Miss Scotty írta...

Szia!

Nekem pár hete azt mondta az orthoped doki, hogy a gerincproblémák abból adódnak, hogy pici korban a babák hátizmai nem erősödnek meg eléggé. Ez amiatt van, hogy az anyukák idő előtt ültetik a gyereket pedig hagyni kellene mászni őket, hogy attól erősödjön a hátizmuk.
Még soha nem próbáltam ilyen párnát, de azt hiszem, hogy nekem sem ártana.
Csúnya dolog a rák, legyen az bármilyen fajtája.
Reinkarnáció? Én ismét nőnek szeretnék születni :) és azt hiszem, hogy orvos lennék, vagy kutató.

Üdv. Scotty

Juhizs írta...

Én férfi szeretnék lenni, vagy kutya :-)
Hol lehet ilyen párnát venni és kb. mennyit "kóstál"?

zazálea írta...

ZM-nek labdát írtak fel ugyanebből az okból. Három hétig rakosgattuk ide-oda, néha ráült, végül leengedtük. :o(Örülök, hogy jobban vagy, Beus!

Nyafkamacska írta...

Egy kolléganőm vett ilyen párnát, hogy majd milyen jó lesz neki. Egy ideje nem láttam nála. Majd kifaggatom.
A Dirty Dancing óta táncosnőként szeretnék ujjászületni. Patrick Swayze partnereként.

Bea írta...

Miss Scotty: jéé, ezt nem is tudtam. Én hagytam mászni őket, és azt gondoltam, hogy majd kialakul az ülés, a természet rendje szerint. Csak az a gond, hogy a többi életévünkben is szakszerűen kéne bánni a testünkkel.
Juhizs:
Egészségtárban vettem- nem tudom, Pesten hogy hívják az ilyen üzletet? 6200 Ft volt, de néha lehet kapni akciós áron is. Van labda is, hasonló célra, az is kb. ennyibe kerül.
Zaza: pedig érdemes odafigyelni és egy kis időt rászánni! tornagyakorlatok, stb.
Nyafkamacska:
Hát igen, nem akartam ilyen nyíltan fogalmazni. :) Felnőtt koromra leszoktam arról, hogy sztárokba legyek szerelmes, vagy ilyesmi, de P.S. nagyon szimpi. :) Volt. :(

Csilla írta...

Nekünk is ezt mondta a terapeuta, amir Miss Scotty mond. A mászás erősíti a hátizmohkat és segíti a térben tájékozódást. A "megmagyrázhatatlan" hátproblémákat még az is okozza (szintén terapeuta szerint), hogy az illetőnek volt egy enyhe neurológia problémája picuri korában amit nem vettek észre és nem kezeltek, főleg koraszülötteknél, vagy olyanoknál akinke akár másodpercekre is fellépet oxigén hiány születéskor (az én lányomnál mindkét ok fenállt :(, de már jól van a terápiának köszönhetően, de neki is figyelni kellesz a hátát amikor kamaszodik, mert az kritikus időszak a gerincnek). Nekem is előjött "oknélküli" gerncferdülés 20 évesen és valószínüleg ilyen okból, mert én is koraszülött voltam, csak hát akkor még nem tudtak ezekről a dolgokról.
Patrick Swayze nekem is nagy kedvencem volt, miatta egyik kedvenc filmem a Dirty Dancing, sajnálom, hogy elment :(

Bea írta...

Csilla: ez érdekes. Akkor most kezdem érteni, amit a reumatológus mondott 30 éves koromban a hátfájomra: fejlődési rendellenesség, ami 30 éves koromra jött ki. Hát, mindig tanul az ember.

Abile írta...

Jó ötletnek tűnik ez a párna. Én is ülőmunkát végzek... sokszor fájt a hátam, de nekem a Pilates torna nagyon bejött... olyan mély izmokat erősít meg, amelyekről nem is gondoltam, hogy nekem is vannak! :o)

Bea írta...

Igen, a Pilates is jó, én is csináltam.

F.Gina írta...

Örülök, hogy jobban vagy !
Ilyen párna nekem is jól jönne.

Névtelen írta...

Próbáljátok ki ezt http://www.ceragemerd.hu/

Marika írta...

http://www.ceragemerd.hu/ próbáljátok ki ezt.

Névtelen írta...

http://www.ceragemerd.hu/

Grün und elegant auf DaWanda
Mini_logo

Entdeckt auf DaWanda

Von: granatalma

Grün und elegant

DaWanda Shop-Widget
Related Posts with Thumbnails

Followers

Labels

ablakképek (1) adventi (1) ajándék (15) alkotás (1) angyalkák (5) anyagok (3) anyukám (3) applikáció (3) apróságok (13) asztalterítő (1) babajáték (2) barátság (4) barna (2) bartell (1) basanadrág (2) blúz (1) címke (1) csak úgy (10) csere-bere (1) csíksomlyó (1) dekoráció (3) díszítés (1) dühöngés (4) édesség (1) egérke (1) egész ruha (6) egészségünk (10) ékszer (2) ékszerek (5) eladó (1) eladó textilek (2) elköltöztem (1) élmények (1) emlékek (1) emlékezés (1) érdekességek (2) erdélyi kirándulás (4) események (13) esküvő (2) eszközök (2) etsy (2) éves terv (1) ezmegaz (1) fali tároló (1) faliképek (4) faliszőnyeg (5) fárasztó (1) festés (2) figurák (1) film (4) fogyókúra (1) foltvarrás (139) fonalak (1) fotók (2) függöny (3) függőségek (1) gerinctorna (2) gondolatok (26) gyerekdolog (15) gyerekeknek (5) gyerekrajz (2) gyerekruha (1) gyöngyök (3) gyümölcskenyér (1) házi áldás (4) helyipénzek (1) hétköznapok (1) hímzés (1) hitelek (1) hittan (4) horgolás (13) humor (10) húsvét (4) húsvéti (1) illusztráció (1) indiai anyagok (2) influenza (1) internet (1) japán táska (8) játék (21) jelképek (6) kacagva angolul (1) kalandok (3) kámzsa (1) karácsonyi (26) kék (1) kék ruha (2) kelta technika (1) kert (2) kiállítás (6) kifesthető (3) Kipécézve (1) kirándulás (7) kitűzők (3) könyv (1) környezet- és varróbarát bevásárlótáska (3) környezetbarát megoldás (1) kötés (33) közérdekű (3) kreatív (4) kutya (1) lakberendezes (1) lakberendezés (2) macska (4) macskaszemes (1) mandala (3) maradék felhasználása (1) mesés blog (1) mikulás (1) motívumok (6) munkafolyamat (17) narancsos (2) német (3) népművészet (9) neszeszerek (13) női dolgok (1) női felső (1) nyári (1) nyárias (1) nyelvtanulás (2) nyereményjáték (1) okos válasz- szép ajándék (1) online oktatás (1) online tanterem (1) otthon (3) ötletek (7) P.I.F. (1) pályázat (1) papírmunka (3) parna (1) párna (8) párnák (16) pasis anyagok (3) patchwork (1) pénztárcák (3) pénzügyek (5) perzsa minta (2) PPO (1) procionos festés (3) rajz (6) receptek (21) régiség (2) rendezvény (1) rendezvények (1) retro (1) romantikus (1) rózsa (1) rózsás (1) rózsaszín (1) ruha (3) ruhadíszítés (4) sablon (4) sapka (2) selyemfestes (3) selyemfestés (25) selyemkendő (3) shabby chick (1) sorsolás (1) sport (2) stílus tanácsadás (1) sütemény (1) szabad gépi tűzés (17) szabadkaros tűzés (5) szabás-varrás (2) számláló (1) szecesszió (1) szeminol-technika (1) szerelem (1) színezhető (1) szív (1) szökőkút (1) szüret (1) szütyő (1) takaró (11) tartók (6) táska (78) táska foltvarrás (2) táskák (59) tavaszi (3) tavaszi dekoráció (1) tél (3) templom (1) tények (1) tervek 2009 -re (1) testtáska (2) textilfestés (3) textilművészet (1) történet (13) tulipános (1) tunika (1) új honlap (1) újrahasznosítás (2) usb-re csatlakoztatható pohármelegítő (1) ügyek-bajok (4) vállon átvetős (2) varrás (9) vásár (7) védekezés az influenza ellen (5) vicces (53) vidám (1) virág motívumok (2) virágok (2) virágos (2) viselet (2) webkamera (1) zöldes (1)