Ma egy éves a blogom, és semmi játékot nem találtam ki.
Viszont a héten nagyon fini vacsit csináltam a légkeveréses sütőben, megosztom veletek, hátha szeretitek a hagyományos ételeket kicsit másképp. Mondjuk, szerintem ez régi étel, csak elfelejtettük.
Hozzávalók:
1 evőkanálnyi olívaolaj (másmilyen is jó, csak az olíva egészséges is, a telítetlen zsírsavak miatt)
2 fej vöröshagyma,
kb. 1 kg. krumpli,
kb. 0,5 dl fehér bor
kávéskanálnyi őrölt rozmaring
grillezhető kolbász , vagy szalonnába csomagolt virsli a tetejére
Elkészítés:
Az edény aljába öntök egy kis olívaolajat, rá teszem a karikákra vágott hagymát, és rá a krumplit. Érdemes előfőzni a krumplit, mert úgy hamarabb elkészül. Kicsit meglocsolom a borral, meghintem az őrölt rozmaringgal, és 30 percig sütöm a legmagasabb hőmérsékleten. (Nálam ez 250 fok.) Időnként megkeverem. Amikor már csak úgy kb. 20 perc van hátra a krumpli elkészültéig, akkor ráteszem a kolbászt, vagy virslit, de más húst is lehet. Tovább pirítom, a legmagasabb hőmérsékleten.
Ennyi. Nagyon finom ízt kap a krumpli a rozmaringtól.
Nekem éppen zöldség napom volt, úgyhogy csak húst nem ettem, csak a krumplit, de fini volt úgyis.
Épp az előbb járt nálunk a szomszédunk és tudósított arról, hogy holnaptól 3 napig nem lesz gáz, karbantartás miatt. Milyen jó is ilyenkor az elektromos rizsfőző és a légkeveréses sütő!
Fonás
14 órája
4 megjegyzés:
Boldog blogszülinapot kívánok!!
Azért ez a recept felér egy vacsorameghívással! :))
Boldog blogszülinapot!!!!Én sem tartottam....
Szuper ez a recept!!!!Tényleg ismerős,de így hogy leírtad,kedvet is kaptam hozzá.:)
Erika, Mammka, köszönöm! :)
Megjegyzés küldése