Előkerült egy régi recept, amit Anyukámtól kaptam- még sosem készítettem el, hát legyen! Kipróbálom.
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
Ezeket összekeverjük. Én ezt a műveletet az elektromos keverőmre bíztam, jó 10 percig keverte.
Még hozzáöntöttem kb. 6 dkg lisztet, és még így sem kaptam nyújtható tésztát. Mindegy, két részre osztottam, és két sütőformába belenyomkodtam. Ajánlott edény szerintem a kerámia forma, amiben aztán tudjuk szeletelni.
Betettem a sütőbe, gyenge fokozatra, és félig megsütöttem a lapokat. Gázsütőn 3-4 -es fokozat.
Közben elkészítettem a tölteléket:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
3 dkg búzadara
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
Ezeket összekevertem. Legközelebb teszek bele egy pici citromhéjat vagy citrom levét...
Ezt a kész masszát rákenem a félig sült tésztára, és a tetejét bevonom a 4 tojás fehérjével és 20 dkg porcukorral készült kemény habbal. Most így utólag- szerintem elég lenne 15 vagy 10 dkg cukor is a tojásfehérjéhez.
Az egészet visszateszem a sütőbe, és a hab enyhe barnulásáig sütöm.
Íme az eredmény:

4 megjegyzés:
Finom lett?
Ja, igen. Csak egy kicsit kevesebb cukorral fogom csinálni legközelebb.És viszonylag egyszerű is.
Ezt ki figim próbálni !
Képzeljétek, a lányom azt mondta: "Nem is tudtam, hogy te tudsz rendes süteményt is sütni."
Na puff. :P
Megjegyzés küldése